У Харкові потенційні кандидати у міські голови розміщують рекламу на бордах та сітілайтах напередодні Дня міста та Дня Незалежності України. ОПОРА проаналізувала хто з потенційних кандидатів розмістив свою зовнішню рекламу.

Зокрема, на вулицях міста з’явилися привітальні сітілайти секретаря міської ради Ігоря Терехова, на яких є напис «Зі святами». І поряд зображені позначення «30 років Незалежності України», «День міста Харкова», «День визволення міста Харкова». Також є зображення політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків».

Крім того, розміщені борди та сітілайти з написом «367» та фразою «Харків – це круто! Зі святом». Поряд стоїть прізвище секретаря міськради Ігоря Терехова, галочка у квадраті та назва партії.

Також у місті з’явилися сітілайти та борди голови харківського обласного осередку партії «Національний корпус» Костянтина Немічева. Раніше Немічев підтвердив, що він готовий розглядати варіант свого висування на майбутніх виборах міського голови.

На бордах є зображення Немічева та гасло «Сильний лідер. Сучасний Харків».

Що стосується сітілайтів, то на них Немічев вітає зі святом харків’ян та запрошує на марш 24 серпня.

За інформацією Немічева, йдеться про марш захисників України до Дня Незалежності у Харкові. Учасники бойових дій, волонтери та просто патріотичні харків‘яни пройдуться центром міста, щоб відсвяткувати 30-річчя Незалежності України та показати, що в Харкові є ті, хто захищали та захищатимуть незалежність.

Ще у місті з'явилися борди представника політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», депутата міськради Андрія Спаського, на яких він вітає « З Днем Незалежності України».

Також привітальні борди розмістив депутат облради від партії «Опозиційна платформа – За життя» Володимир Скоробагач. На бордах є напис «З Днем Незалежності України! З Днем міста Харкова».

Подібні борди розмістив й місцевий бізнесмен Олександр Доровський.

Що стосується активності потенційного кандидата на посаду міського голови Михайла Добкіна, то на виїзді з міста з’явилися борди з написом «Харьков. Наш Дом». Нагадаємо, що Добкін є керівником ГО «Наш Дім Харків».

Крім того, на будівлі концерну АВЕК продовжує висіти банер із зображенням Добкіна та написом «Продовжимо почате разом».

20-08-2021_Kharkiv_banner_Dobkin

Нагадаємо, що на  31 жовтня призначені позачергові вибори Харківського міського голови.

Згідно з частиною 1 статті 195 Виборчого кодексу України Виборчий процес розпочинається за п’ятдесят днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів.

Відповідно до частини 1 статті 221 цього ж Кодексу право висування кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, реалізується виборцями через місцеві організації партій або шляхом самовисування у порядку, визначеному цим Кодексом.

Згідно з частиною 1 статті 52 цього ж Кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]