29 квітня активісти Громадянської мережі ОПОРА провели у Луцьку акцію «Збережи енергію у своєму місті». Захід відбувся в центральній частині міста, в районі вулиць Рівненської, Степана Бандери та проспекту Волі.

Учасники акції звернули увагу перехожих на проблему побутового ресурсозбереження: економії електроенергії, газу, тепла та води. Окрім того, багатьох мешканців Луцька цікавили причини зростання тарифів на житлово-комунальні послуги – тож активісти ОПОРИ відповідали на питання і з цього приводу.

20150429 150157

Зокрема, учасники заходу, в ході спілкування із зацікавленими темою перехожими, підкреслили, що Громадянська мережа ОПОРА наполягає на тому, щоб процес наближення тарифів на енергоносії до реальної вартості проходив одночасно із запровадженням ефективних механізмів соціального захисту та стимулювання енергоефективних заходів. У разі планомірного розвитку цього процесу уже в найближчі роки український бюджет одержить шанс на оздоровлення, а також з’являться стимули для інвестування у власний видобуток газу, оновлення технологій, впровадження альтернативних джерел енергії та енергозбереження на всіх рівнях.

Окрім спілкування з лучанами, активісти ОПОРИ розповсюджували інформаційні матеріали (буклети та брошури) Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР), присвячені побутовому ресурсозбереженню та темі підвищення тарифів.

Нагадаємо, що акції «Збережи енергію у своєму місті» уже успішно відбулися в Чернігові, Івано-Франківську, Тернополі. Херсоні, Павлограді та ряді інших міст-партнерів Проекту МЕР. 

 

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Ірина Кантарія

тел: +380937656931