Проти журналіста відкрите кримінальне провадження на фоні передвиборної кампанії Михайла Опанащенка, діючого народного депутата України і колишнього «регіонала», який балотуються по виборчому округу № 185 (центр – м. Каховка Херсонської області).

1 Vitalii Erofeev
Звинувачення висунуте проти журналіста газети «Каховські новини» Віталія Єрофєєва за статтею 344 Кримінального кодексу України «Втручання у діяльність державного діяча» за заявою народного депутата Михайла Опанащенка. Причиною цієї заяви, за словами журналіста, стало те, що він розповсюджує листівки, публікує статті, в яких йдеться про діяльність Михайла Опанащенка у Верховній Раді як члена фракції Партії Регіонів, зокрема, про підтримку антинародних законів, що були незаконно проголосовані 16 січня цього року. Народний депутат вважає, що тим самим журналіст незаконно впливає на його діяльність з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків.
Як стверджує, Віталій Єрофєєв, ця заява була подана після інциденту, що відбувся у м. Генічеську Херсонської області: підчас перебування там народного депутата журналіст передав йому листівку, в якій йшлося про участь Опанащенка в голосуванні 16 січня. При цьому охорона народного депутата погрожувала журналісту розправою, з цього приводу Віталій подав скаргу до міліції. Чи розглядається ця заява, журналіст не цікавився.
Проте, наразі Віталія Єрофєєва викликають на допит як свідка по скарзі від народного депутата. За статтею, що йому інкримінується, передбачено штраф від трьохсот до п'ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Нажаль, не вдалося взяти коментар від Михайла Опанащенка, на електронні листи за офіційною адресою народного депутата відповіді не надійшло, на телефонні дзвінки за номером, що вказаний на офіційному сайті Ліберальної Партії України не відповідають.
Нагадаємо, що Михайло Опанащенко висувався в народні депутати по одномандатному виборчому округу №185 у 2012 році від Партії регіонів. На даний момент він вийшов з цієї партії і є лідером Ліберальної Партії України.

1 povistka erofeev

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
[email protected]

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.