Чернігівські мажоритарними, порівняно з колегами з інших регіонів, тримають інтригу до кінця. На офіційному сайті Центрвиборчкому нині наявна інформація лише про п’ятьох кандидатів. Із іншої офіційної інформації – лише поодинокі заяви окремих кандидатів. Стверджують деякі з них, у тому числі, й про наміри не балотуватися в народні депутати.

Із уже офіційно зареєстрованих п’яти самовисуванців найбільш відомим є Ігор Рибаков – одіозний парламентарій попереднього скликання. На парламентських виборах 2012 року пан Рибаков балотувався у тому ж виборчому окрузі № 207 у позапартійному статусі. Як народний депутат України VII скликання не входив до складу будь-якої фракції. Нині команда кандидата вже веде передвиборну кампанію у населених пунктах згаданого округу, попри протидію місцевої влади.

З цікавих подій передвиборчого марафону на Чернігівщині варто відзначити наступну подію. На днях потенційний кандидат по виборчому округу № 210 депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко офіційно заявив, що участь у виборчих перегонах брати не буде. Свою позицію відомий на теренах згаданого округу бізнесмен та політик озвучив під час заходу «Урок мужності», який відбувся у Парку Слави міста Прилуки (Чернігівська області).

На активну участь пана Мирошниченка у парламентській кампанії очікували експертиі під час виборчих перегонів 2012 року. Ще тоді побутувала думка, що, попри суттєвий інтерес тодішнього регіонала Мирошниченка до виборчого округу № 210, «нагорі» карти розклалися на користь самовисуванця Миколи Рудьковського.

Обґрунтовує свою позицію Анатолій Мирошниченко незгодою проведення позачергових парламентських виборів під час військових дій. Напроти пан Рудьковський, який є очільником Соціалістичної партії України, офіційної позиції щодо свого балотування не озвучує.

За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області
068 386 60 54
  
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.