Вчора, 1 листопада, у Сєвєродонецьку на деяких подвір’ях багатоповерхових будинків мешканці отримували пакети цукру з вантажних машин. На пакетах містились логотип партії «Наш край»  та підпис чинного народного депутата Сергія Шахова. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

У деяких подвір’ях багатоповерхових будинків Сєвєродонецька з вантажних машин роздавали пакети цукру вагою 2,5 кг. Кожен пакет промаркований написом «Луганщина. Наш Край. Всегда ваш – Сергей Шахов».

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru 2

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru 3

Навколо таких машин вишикувалися черги людей, в основному пенсійного віку. За їх словами, пакети цукру безкоштовно видають людям, які позиціонують себе «прибічниками» політичної сили «Наш край». Крім того, щоб отримати цей «благодійний пакунок» вони мали напередодні записатися в місцевому офісі партії у відповідні списки та вступили до її лав.

Також у пакеті з цукром були брендовані календарі на 2019 рік із зображенням народного депутата Сергія Шахова та депутата Сєвєродонецької міської ради Юрія Фурмана. Крім того, роздавали також анкету соціологічного опитування про політичні вподобання, шаблон звернення до депутата міськради, листівки з інформацією про те, як можна знизити вартість комунальних послуг. Ці факти можуть містити ознаки дочасної передвиборчої агітації.

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru vmist

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru anketa 1

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru anketa 2

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru lystivka

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru zvernennia do deputata 1

2 11 2018 Luganshchyna rozdacha cukru zvernennia do deputata 2

Зазначимо, що Сергій Шахов очолює Луганський обласний осередок партії «Наш край» та є народним депутатом України, обраним в одномандатному виборчому окрузі №114 Луганської області (включає в себе Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський та Станично-Луганський райони неокупованої частини Луганщини).

Громадські спостерігачі ОПОРИ намагалися зв’язатися із Сергієм Шаховим для уточнення деталей, однак поки безрезультатно. У той же час заступник сєвєродонецького міського голови та член партії «Наш край» Ігор Слєсарев, підтверджує факт роздачі цукру жителям Сєвєродонецька. Проте за більш детальною інформацією радить звертатися безпосередньо до Сергія Шахова. У свою чергу, представник народного обранця Богдан Горбань підтвердив факт роздачі цукру та зазначив, що подібні акції проводяться не перший рік у всіх куточках Луганщини (Новопсковський, Станично-Луганський, Біловодський райони тощо). Він також наголосив, що це – гуманітарна допомога для мешканців області, яка надається від гуманітарного фонду з назвою «Наш край» та особисто Сергія Шахова. За його словами, вказаний факт не має жодного відношення до передвиборчого процесу.

 

e-mail: [email protected]