У Вінницькій області триває процес формування виборчих штабів кандидатів на пост Президента України. Як стало відомо представникам Громадянської Мережі ОПОРА, деякі кандидати вже визначилися із керівниками виборчих штабів, у інших – процес триває.

Начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Вінницької ОДА Юрій Мельник очолив штаб Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»).

Очільником штабу Петра Порошенка (самовисування) став Григорій Заболотний, народний депутат, від виборчого округу № 17 у Вінницькій області.

Людмила Щербаківська, голова Вінницької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина», стала головою штабу Юлії Тимошенко (ВО «Батьківщина»).

Олег Тягнибок (ВО «Свобода») матиме очільником виборчого штабу Олексія Фурмана, голову Вінницької обласної організації ВО «Свобода». 10 березня 2014 р. пан Фурман поповнив лави народних депутатів. Із 2009 р. він очолював вінницьку міську парторганізацію, а з 2010-го - керує Вінницькою обласною організацію ВО «Свобода»До партійного списку ВО «Свободи» на парламентських виборах 2012 року він був включений до виборчого списку під № 26.

 
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.