У Черкаській області триває формування обласних штабів кандидатів на пост Президента України. Нині вже відомі імена кількох їхніх очільників.

Так, штаб Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») очолить Анатолій Бондаренко, голова Черкаської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» (з 2010 року). Очільником обласного штабу Петра Порошенка (безпартійний, самовисування) є Олег Свинарчук (директор автомобільного заводу «Богдан»). Відомо, що до 2013 року він мав спільні бізнесові інтереси з кандидатом. Так, у 2009 році Порошенко передав Свинарчуку частку свого тодішнього бізнесу (корпорація «Богдан) в обмін на борг в 100 млн і міноритарну частку Олега Свинарчука в корпорації Roshen. Окрім цього, нинішній голова штабу балотувався на повторних виборах 2013 року до Верховної ради по 194 округу, проте, 2 грудня несподівано знявся з виборчих перегонів. Офіційна версія відмови політика балотуватися була спровокована зміною політичного курсу країни у зв’язку з Євромайданом. Зокрема, на думку Свинарчука, завдання, які стояли перед парламентом мали політичну спрямованість, а не економічну, якою він і хотів займатися.

Штаб Олега Тягнибока (політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода») очолив політик зі Львова Маркіян Лопачак (член ВО «Свобода). Він був народним депутатом 7 скликання. З 2006 року має значний досвід роботи у виборчих кампаніях, був міським депутатом та головою фракції «Свободи» у Львівській міськраді, має свій бізнес. Із керівником визначилися також і в штабі Ольги Богомолець. Його очолить Микола Лисенко, який непублічно працював активістом на виборах різних штабів провладних партій. Крім цього, він місцевий бізнесмен, який займається туризмом.

Також, сьогодні (9 квітня) під час прес-конференції Анатолія Гриценка (Політична партія «Громадянська позиція») стало відомо, що його обласний штаб очолить Сергій Савісько (голова Черкаської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» та приватний підприємець).

Поки що невідомо, хто стане очільником виборчих штабів Михайла Добкіна, Дмитра Яроша, Олега Ляшка та інших кандидатів.

За коментарями звертайтесь:
Марина Макуха,
Спостерігач за виборчою кампанією Президента України Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
+38 063 199 68 20

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.