На Київщині стартувала передвиборча кампанія на пост Президента України. Першим за агітацію узявся Олег Тягнибок, висунутий від Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

5 квітня Тягнибок відвідав 98 та 99 виборчі округи, а саме, міста Бровари, Переяслав-Хмельницький і Бориспіль. У цих населених пунктах кандидат виступав перед виборцями під час мітингів. Вояж містечками Київської області на цьому не закінчився, адже 7 квітня Олег Тягнибок відвідав також 95 та 92 виборчі округи, а саме міста Обухів, Васильків та Фастів.

Як відзначають спостерігачі ОПОРИ, Олег Тягнибок наразі є єдиним кандидатом у Президенти, що проводить зустрічі з виборцями та агітаційну роботу у Київській області. Відповідно до ч. 1 ст. 58 ЗУ “Про вибори Президента України”, передвиборча агітація — це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.