Саме з Рівненської області вирішив розпочати свій передвиборчий тур кандидат у Президенти України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок. Він відвідав Сарни, Костопіль та Рівне.

У Рівному на зустрічі з виборцями лідер «Свободи» озвучив деякі передвиборчі тези, зокрема про повернення України до президентської форми правління та ліквідацію обласних держадміністрацій.

tiahnybok rivne2

На брифінгу перед зустріччю з виборцями Олег Тягнибок заявив, що йде на вибори із програмою ВО «Свобода» і прагне повернути Крим Україні, відновити призов до армії та поставити питання про вступ до НАТО. «Ми в стані війни з Москвою», - заявив кандидат у президенти України. «Ми зробимо так, щоб Збройні сили України стали дієздатними й пропонуємо перераховувати 5 % ВВП на зміцнення й модернізацію ЗСУ. Варто також відновити призов до армії».

Також Олег Тягнибок зауважив, що сьогодні ворогами України є Кремль і його 11 «друзів» (країни, що проголосували проти підтримки територіальної цілісності України і невизнання проведення і результатів референдуму у Криму). Саме тому, треба жорстко ставити питання про вступ країни до НАТО. 

Щодо питань внутрішньої політики Олег Тягнибок наголосив, що країні необхідна повна люстрація влади, а також заборона комуністичної ідеології. Крім того, за словами Олега Тягнибока, в Україні необхідно провести адміністративну реформу, що передбачає ліквідацію інституту голів облдержадміністрацій, зменшення кількості народних депутатів до 300, запровадження президентської форми правління, відповідно до якої президент одночасно був би і головою уряду.

tiahnybok rivne

У поїздках Рівненщиною Олега Тягнибока супроводжували однопартійні, зокрема: народний депутат України Олег Осуховський та депутат Рівненської обласної ради Олексій Бучинський. За словами Олега Осуховського, цей візит Олега Тягнибока на Рівненщину не є останнім у передвиборчому турі. Наступного разу лідер «Свободи» планує відвідати ще кілька районних центрів області.

 

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.