У Львові відбулася прес-конференція кандидата на пост Президента України Василя Куйбіди. Під час заходу, керівник Народного Руху України розповів, чому йде у Президенти.

«Народний Рух протягом останніх 15 років не висував кандидата на пост Президента України. Завжди керуючись загальнонаціональними інтересами, ми воліли підтримувати кандидата, який би зміг консолідувати українську націю […]. На превеликий жаль, це не дало добрих результатів у державі», - пояснив на початку Куйбіда.

Зараз, коли під загрозу поставлено територіальну цілісність держави, НРУ вважає, що не має права стояти осторонь й буде брати активну участь у президентських виборах. З огляду на це, основним завданням новообраного Президента Куйбіда вважає таке: «Докласти всіх зусиль, щоб зберегти суверенітет, щоб протиставити наші аргументи усім тим, хто потрапив під сепаратистські настрої».

Довіреними особами кандидата є письменник Володимир Шовкошитний, депутат Львівської обласної ради Богдан Гаврилюк, рухівець Іван Заяць. У ЦВК Василя Куйбіду представляє колишній голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев.

Окрім того, Василь Куйбіда підтвердив, що інформація про спробу викрадення одного з кандидатів у Президенти України стосується саме його. Злочинців уже затримано, вони є громадянами РФ.

 

Детальніше:

Андрій Дутчак, координатор громадського спостереження за виборами Президента України у Львівській області.

Тел.: 032 254 61 63.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.