У день голосування 31 жовтня на окрузі №184 спостерігачі ОПОРИ отримали повідомлення з проханням підтримати кандидатку в народні депутатки Катерину Одарченко.

Відповідне повідомлення у месенджер отримала спостерігачка ОПОРИ.

Так, спостерігачка отримала повідомлення від нібито волонтера з групи підтримки Катерини Одарченко з закликом підтримати кандидатку.

Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України (ч. 1 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється.

Згідно з ч. 1 ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення, проведення передвиборної агітації, агітації з референдуму особою, участь якої в агітації заборонена законом, проведення агітації поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом, проведення агітації у формах та засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення агітації, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті, статтями 212-9, 212-13 та 212-14 цього Кодексу, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.