Напередодні Дня прапора та Дня незалежності потенційні кандидати у народні депутати по округу №184 (Нова Каховка, Херсонщина) влаштовували заходи з роздачею подарунків мешканцям та звітували про це на сторінках у соціальній мережі Facebook. Крім того, на території округу розміщені білборди з привітаннями до Дня Незалежності. 

Так, зі сторінки благодійного фонду міського голови Херсону Ігоря Колихаєва можна дізнатись про низку заходів, які відбулись за його сприяння. У кожному дописі місцева влада дякує фонду, а голова однойменної партії Геннадій Лагута висловлює свою підтримку цим заходам.   

Наприклад, у селі Рубанівка Геннадій Лагута виділив кошти на оренду батутного комплексу, у селищі Горностаївка його представники пригостили усіх бажаючих солодкою ватою та подарували повітряні кульки. Для ансамбля «Струни серця» у селі Дубівка на замовлення Геннадія Лагути виготовили нові сценічні костюми. У смт Високопілля Фонд Колихаєва організував виступ артгурту «102-FM, діджея Бет-Бой з «Укротекою» та феєрверк.

У смт Борозенське за сприяння Лагути провели більярдний турнір, найкращих відзначили подарунками та грамотами, у смт Високопілля для шахового турніру придбали медалі, грамоти та кубки.

У селищі Горностаївка за сприяння Лагути придбали та встановили 20 прапорів «Воїни світла» на місці поховання загиблих воїнів АТО.

У Новій Каховці серед містян 24 серпня розіграли ноутбук, фітнес-браслети, акустичні колонки, павербанки, набори сувернірної продукції. Для отримання подарунків мешканці мали заповнити анкети.

Депутат Херсонської обласної ради від партії “Європейська Солідарність” Ігор Йосипенко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що у Милівській громаді під час всеукраїнських змагань з гирьового спорту відзначив кращих учасників, а також виділив кошти на розвиток спортивного клубу «Геркулес» у Дудчанах. А у Новокаховській громаді він привітав з 30-річчям Незалежності України. 

Нараз Ігор Йосипенко не заявляв про свою участь у проміжних виборах народного депутата, втім у серпні він активізувався, зокрема створив офіційну сторінку у Facebook. 

Потенційний кандидат від партії «Народовладдя» Ігор Токовенко у Новій Каховці очолив  Ходу до 30 річниці Незалежності України з державним прапором. Під час заходу учасники скандували «Владу мільйонам, а не мільярдерам!».

Крім того, спостерігачі ОПОРИ зафіксували на окрузі білборди з привітаннями до 30-річчя Незалежності України від Геннадія Лагути, Ігоря Йосипенка, а також очільника місцевого осередку партії “Українська стратегія Гройсмана” Анатолія Потапова. Останній очолив місцеву організацію партії у серпні цього року. 

Інші потенційні кандидати відзначились лише загальними привітанням з Днем прапора та Днем незалежності.

Нагадаємо, що в листопаді 2020 року народного депутата України від 184-го виборчого округу Ігоря Колихаєва обрали Херсонським міським головою. У зв’язку з цим, 30 березня 2021 року Верховна Рада достроково припинила його повноваження, а Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори на 31 жовтня 2021 року.