Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді призначити позачергові вибори Харківського міського голови на 31 жовтня 2021 року.

Підкомітет з питань виборів та референдумів на засіданні 16 березня розглянув рішення Харківської міської ради від 24 лютого про дострокове припинення повноважень Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Це рішення було додатково надіслано до клопотання секретаря міської ради Ігоря Терехова, надісланого ще у грудні.

Народний депутат Олександр Корнієнко підкреслив, що вибори будуть оголошуватись лише на підставах, визначених законодавством, втім зазначив, що до Верховної Ради внесено законопроєкт нардепа Романа Лозинського щодо спрощення процедури призначення виборів саме при факті смерті.

Відповідно до статті 5 Виборчого кодексу позачергові місцеві вибори, проміжні, перші, додаткові вибори проводяться двічі на рік - в останню неділю березня та останню неділю жовтня.