Центральна виборча комісія під час засідання 22 жовтня розподілила обов’язки між членами Комісії, визначивши їх відповідальними за забезпечення здійснення повноважень за певними напрямами діяльності.

Так, голова ЦВК Олег Діденко здійснює загальне керівництво діяльністю Центральної виборчої комісії, Секретаріатом та Службою розпорядника Державного реєстру виборців, є розпорядником коштів Держбюджету, які виділяються на утримання Комісії та проведення виборів і референдуму. Крім того, він відповідає за інформаційно-технічне забезпечення виборів та координацію ЦВК із засобами масової інформації, функціонування офіційного сайту та сторінок у соцмережах. Також голова координує питання взаємодії з органами державної та виконавчої влади, міжнародного співробітництва.

Заступник голови ЦВК Сергій Дубовик відповідає за функціонування Державного реєстру виборців, взаємодію зі Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Державною службою спецзв’язку і захисту інформації та іншими органами щодо кіберзахисту, а також за матеріально-технічне забезпечення виборів, організацію особистих прийомів громадян та соціально-побутове забезпечення працівників ЦВК.

Заступник голови ЦВК Віталій Плукар відповідальний за представництво інтересів Комісії в судах, методично-правове забезпечення діяльності ЦВК, закупівлю товарів, робіт та послуг, а також роботу тендерного комітету.

На секретаря Олену Гатаулліну покладено обов’язки забезпечувати підготовку та проведення засідань ЦВК, вести діловодство та доводити до відома рішення Комісії до виборчих комісій, органів державної влади та місцевого самоврядування, суб’єктів виборчого процесу, засобам масової інформації, забезпечувати виконання законодавства про доступ до публічної інформації та розгляд звернень щодо рішень виборчих комісій.

Оксана Боярчук відповідає за функціонування регіональних представництв ЦВК, координує питання гарантій діяльності спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій під час виборів, впровадження новітніх інформаційних технологій у роботі виборчих комісій та функціонування системи електронного документообігу.

Юрій Буглак координує питання забезпечення гарантій діяльності офіційних спостерігачів від громадських організацій і суб’єктів виборчого процесу, правового захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, вдосконалення законодавства щодо передвиборної агітації, взаємодії ЦВК з Національним агентством з питань запобігання корупції.

Андрія Гевка призначено відповідальним за навчання членів виборчих комісій, забезпечення їх навчально-методичними матеріалами, інформування ЦВК щодо організації місцевих виборів.  Крім того, член ЦВК відповідальний за заходи щодо підвищення правової культури і відповідальності виборців та інших учасників виборчих процесів.

Вікторія Глущенко має обов’язки координувати питання щодо однакового застосування та вдосконалення законодавства під час виборів Президента, захисту виборчих прав громадян під час відповідних виборів та консультативно-методичного забезпечення діяльності комісій під час президентських виборів. Крім того, Глущенко відповідає за дотримання гендерної рівності під час виборів та референдумів.

Віталій Грень координує питання взаємодії ЦВК з політичними партіями та контролю за дотриманням ними законодавства про вибори та референдуми, а також вдосконалення законодавства про вибори і референдуми та  захист прав громадян на участь у них.

Андрій Євстігнєєв відповідальний за моніторинг судової практики щодо порушень законодавства про вибори і референдуми, а також питання виборчих фондів партій.

Ірина Єфремова має забезпечувати взаємодію ЦВК з СБУ, МВС, Нацполіцією щодо виборчих прав громадян, підготовку рекомендацій щодо правоохоронної діяльності під час виборів та удосконалення законодавства щодо кримінальних та адміністративних порушень під час виборів, а також взаємодію з Офісом Уповноваженого з прав людини.

Олександра Кармаза координує питання, пов’язані з організацією та підготовкою виборів народних депутатів, а також забезпечення редакційно-видавничої діяльності ЦВК.

Павло Любченко відповідає за підготовку пропозицій про всеукраїнський та місцевий референдуми, виборчі права громадян під час перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах, а також реалізацію антикорупційного законодавства та взаємодію ЦВК з НАЗК.

Юрій Мірошниченко опікується питаннями щодо утворення виборчих дільниць та дільничних виборчих комісій на суднах, в установах кримінально-виконавчого виконання та місцях тимчасового перебування виборців з обмеженими можливостями пересування, а також правового захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб. Крім того, член ЦВК відповідальний за заходи щодо підвищення правової культури і відповідальності виборців.

Володимир Перепелюк відповідальний за підготовку пропозицій по вдосконаленню законодавства про всеукраїнський та місцевий референдуми, моніторинг судової практики щодо порушень законодавства про вибори та референдуми.

Сергій Постівий координує питання підготовки та проведення місцевих виборів у частині вдосконалення законодавства, захисту виборчих прав та консультативно-методичного забезпечення виборчих комісій, а також впровадження інформаційних технологій та захисту прав виборців з інвалідністю.

Юрій Фрицький відповідає за питання проведення виборів Президента України, народних депутатів та всеукраїнського референдуму за кордоном у частині утворення дільниць, дільничних виборчих комісій та захисту виборчих прав громадян, що проживають за кордоном, а також взаємодію ЦВК з Міністерством внутрішніх справ.