У середу, 16 листопада, стало відомо, що Наглядова Рада Meta скасувала рішення компанії про видалення публікацій, у яких росіяни порівнюються з нацистами та визнала, що зображення мертвого тіла не порушує вимоги Політики Meta щодо зображення сцен насильства. 

Крім того, Рада закликала Meta переглянути свої політики, щоб врахувати обставини незаконного військового вторгнення росії до України. Рада рекомендувала компанії змінити Стандарт спільноти щодо насильства та підбурювання та пояснити, як саме Meta визначає контент, що підбурює до насильства.

Так само Meta має пояснити, як вона визначає, чи контент є зображенням «насильницької смерті людини» та внести це пояснення у публічний Стандарт спільноти щодо зображення сцен насильства.

Також Meta має оцінити, наскільки доцільними є інструменти, які обмежують контент для дорослих користувачів та встановлюють екрани попередження про потенційно неприйнятний контент.

У квітні 2022 користувач Facebook із Латвії опублікував зображення тіла людини, застреленої у Бучі, супроводжуючи його текстом, у якому нацистська армія порівнювалась із російською армією в Україні. У тексті зазначалось, що російська армія «стала фашистською», а закінчився допис цитатою вірша радянського поета Костянтина Симонова із закликами до вбивства фашистів.

Компанія Meta видалила цей допис через порушення Стандартів спільноти щодо мови ворожнечі. Згодом допис було відновлено, але обмежено повідомленням про потенційно неприйнятний контент. Користувач, що опублікував допис, подав апеляцію до Наглядової Ради Meta.

Щоб прочитати це рішення українською мовою, натисніть тут.