У серпні депутати Верховної Ради працювали у сесійній залі три дні. Загалом відбулося 189 голосувань, із яких 70% набрали понад 226 голосів. Парламентарі ухвалили 20 законодавчих ініціатив в цілому, а ще понад 50 прийняли “за основу”. 

Також 15 серпня Верховна Рада обрала двох членів Вищої ради правосуддя. Ними стали адвокат, член правління фундації Dejure Роман Маселко та кандидат юридичних наук Микола Мороз.

У стінах парламенту цього місяця зареєстровано 95 нових проєктів законів. Найбільше — у сферах економічної та правової політики.

Взагалі не з’являлися у Раді цього місяця 25 депутатів. Натомість хоча карти ще 10 депутатів і були зареєстровані у системі "Рада" бодай раз, проте вони ніяк не голосували.

Цього місяця середній рівень присутності депутатів на засіданнях становив 82%. Ще під час 15% голосувань народні депутати ніяк не натискали на кнопку, тобто ігнорували свій головний обов’язок. Парламентарі також голосували “за” у 57,3% випадків, в 9,3% — “утримувалися”, у 0,4% — голосували “проти”. Таким чином, понад 220 парламентарів цього місяця пропустили 20% і менше голосувань.

Найбільше “за” голосували мажоритарники з групи “Довіра” — 79% та члени “Слуги народу” — 75%. Найменше — представники “ЄС” (26%), ВО “Батьківщина” — 22% та “Голосу” — 18%. Найбільше утримувалися представники цих же фракцій. Зокрема, представники “ЄС” застосовували таку опцію аж у 36% голосувань.

Найбільш дисциплінованими фракціями були група “Довіра” та “Слуга народу”, а от за сумою показників “відсутній” та “не голосував” антилідерами стали “Голос” — 65%, група “За майбутнє” — 64%, групи “Відновлення України” і “Платформа за мир та життя” — 58%, а також позафракційні народні обранці — 55%.

Ухвалені в цілому ініціативи набрали від 245 до 328 голосів “за”. Зокрема, парламентарі ухвалили такі законопроєкти:

Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" (№7665) — 328 “за”

Проєкт закону передбачає затвердження Укразу Президента щодо продовження з 23 серпня 2022 року строку проведення загальної мобілізації на 90 діб.

Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" (№7664) — 328 “за”

Проєкт закону передбачає затвердження Укразу Президента щодо продовження строку дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб.

Щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану (№7605) — 278 “за”

Законопроєкт передбачає:

  • примусове ввилучення обладнання, яке може використовуватися для діяльності оборонно-промислового комплексу; 
  • вилучення здійснюється на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України за пропозицією, погодженою обласною військовою адміністрацією; 
  • компенсація за відчужене майно здійснюється за рахунок коштів державного бюджету (протягом 5 наступних бюджетних періодів); 
  • рухоме та нерухоме майно можуть передавати в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану (№7345) — 245 “за”

Основними завданнями законопроекту є забезпечення ефективного регулювання сфери телерадіомовлення в особливих обставинах, врегулювання здійснення Національною радою контролю та нагляду за дотриманням законодавства ліцензіатами у період дії воєнного стану.

Ініціатива, як повідомляє заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, пропонує передбачити право Національної ради своїми актами:

  • визначати порядок подання та розгляду заяв про видачу, продовження, переоформлення, анулювання ліцензій. При цьому залишається жорстка законодавча рамка щодо підстав для ухвалення рішення про анулювання ліцензій, видачу або відмову у видачі ліцензій.
  • визначати порядок видачі та анулювання тимчасових дозволів на мовлення. Цей механізм дозволяє швидко заповнювати порожні слоти у радіочастотному ресурсі, які виникають, коли якась організація припиняє мовлення.
  • застосовувати штрафи за найбільш грубі порушення (порнографія, обмеження по дітях, заклики до війни, глорифікація ворога тощо) у період дії воєнного стану за спеціальною процедурою. У разі повторного порушення обмежень щодо ворожого контенту Нацрада звертається до військового командування.

Щодо забезпечення умов для розвитку та відновлення електронних комунікаційних мереж (№7487) — 253 “за”

Ключовим завданням законопроекту є забезпечення умов для розвитку та відновлення електронних комунікаційних мереж під час дії воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях та у післявоєнний час.

Ініціатива передбачає спрощення умов надання окремих земельних ділянок для розміщення технічних засобів та споруд електронних комунікацій, уточнення особливостей регулювання земельних відносин при надання земельної ділянки для таких цілей, а також дозвіл припиняти договори з доступу до технічних засобів електронних комунікацій у разі знищення внаслідок воєнних дій інфраструктури таких об’єктів тощо. 

Щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану (№7163) — 255 “за”

Мета законопроєкту — внесення змін у процес оборонних і публічних закупівель для належного забезпечення потреб, пов’язаних із обороною і виконанням завдань держави у період повномасштабної агресивної війни рф проти України. Ініціатива передбачає:

  • на період дії правового режиму воєнного стану в Україні особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг, а також оборонних закупівель визначає Кабмін.
  • договори про закупівлю, державні контракти (договори), укладені до набрання чинності цим Законом, діють до їх повного виконання відповідно до умов, на яких вони були укладені, або до їх припинення (розірвання).

Закон про офіційну статистику (№5886) — 255 “за”

Закон спрямований на гармонізацію державної статистики зі статистичною системою ЄС, створення умов для провадження діяльності органів національної системи державної статистики згідно із загальноприйнятими принципами світової та європейської статистичної практики.

Відповідно до європейських принципів, статистика має розроблятися та поширюватися національними статистичними органами незалежно від інших органів управління, особливо в частині визначення методології, методів і джерел отримання даних, термінів, змісту та форм поширення інформації тощо. Це підвищить довіру до органів державної статистики та посилить її спроможність забезпечувати користувачів достовірною інформацією щодо економічної, соціальної, демографічної й екологічної ситуації в Україні та її регіонах.

Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому (№5091) — 257 “за”

Мета законопроєкту — створення правових механізмів для гарантування державою речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості, право на виконання будівельних робіт щодо яких отримано з дати набрання чинності.

Проектом пропонується:

  • встановити умови, за яких об’єкти незавершеного будівництва, майбутні об’єкти нерухомості можуть бути об’єктами цивільних прав;
  • визначити особливості інвестування та фінансування об’єктів, що споруджується з використанням недержавних  коштів;
  • визначити особливості договору щодо організації та фінансування будівництва об’єкта;
  • визначити основні вимоги до розкриття замовником будівництва (девелопером будівництва, управителем фонду фінансування будівництва) інформації про подільний об’єкт незавершеного будівництва (багатоквартирний будинок);
  • запровадити механізм державної реєстрації права власності на об’єкти незавершеного будівництва  та майбутні об’єкти нерухомості тощо.

Детальніше у пояснювальній записці.

Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік (№7681) — 266 “за”

Закон забезпечує здійснення невідкладних заходів із забезпечення споживачів природним газом та сталого проходження опалювального сезону 2022–2023 років в умовах загальноєвропейської енергетичної кризи.

Депутати внесли зміни до закону України “Про державний бюджет України на 2022 рік” у частині:

  • передбачення Міненерго за загальним фондом 12,7 млрд грн;
  • визначення КМУ суб’єкта господарювання для придбання природного газу коштом даної бюджетної програми; 
  • зобов’язання визначеному КМУ суб’єкту господарювання після реалізації природного газу перерахувати кошти від такої реалізації до державного бюджету;
  • забезпечення Міненерго разом з визначеним суб’єктом господарювання обліку зазначеного природного газу.

Щодо покращення управління у сфері електронних комунікацій (№7486) — 266 “за”

Законопроєкт пропонує зміни до закону України "Про електронні комунікації" в частині: відтермінування виконання умов ліцензій на користування радіочастотним спектром. Враховуючи, що наразі неможливо передбачити дату закінчення війни та відповідний стан пошкодження мереж на цей момент, пропонується дати повноваження регуляторному органу щодо подальшого відтермінування з моменту закінчення строку відтермінування; продовження строку дії ліцензій у зв’язку з воєнним станом; продовження строку дії дозволів на користування ресурсом нумерації у зв’язку з воєнним станом.

Законопроектом пропонується також внесення змін до статті 4 Закону України "Про НКЕК" та віднесення до повноважень регуляторного органу: ведення реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг; розгляд звернень національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України, виданих в умовах надзвичайного та воєнного стану щодо оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами.

Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту (№0166) – 275 “за”

Участь України у Конвенції дозволить застосовувати європейські транзитні правила, що дасть можливість підприємствам використовувати єдину митну декларацію та єдину гарантію для переміщення товарів. Як наслідок, відбудеться суттєве прискорення та здешевлення руху товарів, від якого “виграють” всі учасники ланцюга постачання - експортери, перевізники, імпортери.

Щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу ІV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (№7420) – 275 “за”

Закон наближає українське митне законодавство до законодавства Євросоюзу. Зокрема, він передбачає приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту і Нової комп’ютеризованої транзитної системи NCTS. Документ вдосконалює чинні норми задля спрощення проходження митниці для надійних підприємств, надання статусу фінансового гаранта та забезпечення сплати митних платежів. Також законопроєкт передбачає впровадження європейського механізму розгляду скарг і продовження цифровізації митниці, що має прискорити її проходження та зменшити корупційні ризики. 

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, “Подальше укладення "митного безвізу" із ЄС дасть можливість Україні запровадити обмін митною інформацією щодо транзитних вантажів із 36 країнами в режимі реального часу, спеціальні транзитні спрощення та прості й рівні умови для фінансових гарантів".

Щодо підтримки волонтерської діяльності (№7363) – 276 “за”

Закон внесить зміни до Закону України “Про волонтерську діяльність”. Зокрема:

  1. Визначаються додаткові напрями волонтерської діяльності, зокрема, щодо надання волонтерської допомоги для подолання наслідків військової агресії рф проти України.
  2. З урахуванням умов правового режиму воєнного стану, поширення норм статті 6 ЗУ “Про волонтерську діяльність”, яка визначає розмір та порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) на волонтерів, що здійснюють діяльність з протидії збройній агресії рф на всій території України та окремих її місцевостях.
  3. Визначаються форми державної підтримка волонтерської діяльності, зокрема, через розробку та імплементацію загальнодержавних цільових програм, підтримки розвитку волонтерства та підвищення кваліфікації волонтерів.

Про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами (№0165) – 279 “за”

Завдяки ухваленню Закну Україна отримає статус договірної сторони Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами від 20.05.1987.

Приєднання до Конвенції дозволить спростити формальності у торгівлі товарами з Європейськими державами.

Прийняття Закону забезпечить виконання одного із зобов’язань України, передбачених Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії росії проти України (№7364) – 281 “за”

Закон вносить зміни до Податкового кодексу України, зокрема:

  • виключити з оподатковуваного доходу волонтера доходи у вигляді витрат неприбуткової організації на проведення медичного огляду та вакцинації волонтера, інших лікувально-профілактичних заходів, безпосередньо пов'язаних з наданням волонтерської допомоги;
  • визначити неоподатковуваними витрати неприбуткової організації чи установи на відрядження волонтера (на проїзд, оплату вартості проживання, на харчування, оплату телефонних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд, обов’язкове страхування, інші документально оформлені витрати);
  • визначити можливості неприбуткових організацій для надання допомоги фізичним особам, які постраждали чи можуть постраждати внаслідок збройної агресії, з урахуванням вимог податкового законодавства;
  • визначити такими, що не включаються громадськими та благодійними організаціями до розрахунку суми для реєстрації платником ПДВ, операцій з ввезення гуманітарної допомоги.

Щодо обрання запобіжного заходу до військовослужбовців, які вчинили військові злочини під час дії воєнного стану (№7431) – 282 “за”

Законопроект унеможливлює застосування будь-яких інших запобіжних заходів, крім як тримання під вартою, до військовослужбовців, які вчинили окремо визначені військові злочини під час дії воєнного стану.

Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (№7644) – 287 “за”

Законопроектом збільшуються видатки загального фонду державного бюджету на 270 млрд за рахунок здійснення додаткових внутрішніх запозичень.

Зокрема, збільшується видатки на:

  • національну безпеку та оборону – 269,45 млрд грн;
  • мобілізаційну підготовку галузей національної економіки України – 10,3 млн грн;
  • поповнення резервного фонду державного бюджету  – 715,7 млн грн.

Реалізація законопроекту призводить до збільшення розміру дефіциту державного бюджету та граничної суми боргу на відповідну суму.

Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (№5337) – 291 “за”

Законопроект розроблено з метою оптимізації взаємовідносин між підприємствами, установами і організаціями з військовими комісаріатами та органами, які здійснюють державну реєстрацію транспортних засобів.

МВС України забезпечує надання військовим комісаріатам відомостей про реєстрацію, (перереєстрацію), зняття з обліку транспортних засобів, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період і перебувають у власності підприємств, установ та організацій.

Щодо можливості виключення періоду страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" (№7453) – 291 “за”

Законопроєкт передбачає недопущення зниження коефіцієнту заробітної плати при обчисленні пенсій фізичним особам за місяці часткового зменшення доходу на період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану”.

Щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки України (№7506-1)  – 292 “за”

Метою законопроекту є скасування оподатковування благодійної допомоги, що виплачується на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки України, а також виправлення неузгодженостей при виплаті благодійної допомоги діючим учасникам бойових дій та членам їх сімей.