Громадянській мережі ОПОРА вдалось отримати інформацію про функціонування в межах Волинської області 18 приймалень нардепів-мажоритарників та 21 приймальні політичних партій, що представлені в парламенті (мають фракцію чи депутатську групу). На основі зібраної інформації ОПОРА сформувала всеукраїнську Мапу приймалень.

Протягом липня-вересня 2021 року Громадянська мережа ОПОРА на Волині досліджувала процес інформування виборців нардепами-мажоритарниками та політичними партіями (які утворили депутатські фракції та групи у Раді IX скликання) про наявність депутатських та партійних приймалень на території Волинської області, а також процес інформування про результати проведення таких прийомів.

Шляхом здійснення моніторингу офіційного сайту Верховної Ради України, офіційних сайтів політичних партій та народних депутатів, їх офіційних сторінок у соціальних мережах, засобів масової інформації та надсилання інформаційних запитів народним депутатам та керівникам парламентських партій було отримано відомості про функціонування в межах Волинської області 20 приймалень політичної партії ВО «Батьківщина» та однієї приймальні партії «Європейська Солідарність».

Разом з тим, у відповідь на інформаційний запит у політичній партії «За майбутнє» відповіли, що громадські приймальні знаходяться на етапі формування. Після завершення цього процесу у партії пообіцяли повідомити про місцезнаходження таких приймалень та графіки роботи в межах області.

Ще три політичні партії, які представлені у парламенті, зокрема, «Слуга народу»,  «Опозиційна платформа – За життя» та «Голос» не надали відповіді на запити станом на 15 вересня 2021 року.

18 приймалень наявні у п’яти нардепів-мажоритарників з Волині. Зокрема, народний депутат, який представляє одномандатний виборчий округ №19, Ігор Гузь повідомляє про наявність трьох приймалень у містах Луцьку, Володимирі-Волинському та Нововолинську. У народного депутата Вячеслава Рубльова, який є представником виборчого округу №20, функціонує п’ять приймалень: у Луцьку, Горохові, Турійську, Затурцях та селищі Локачі. Також п’ять приймалень наявні і у представника виборчого округу №21 Степана Івахіва, які розташовані у Києві, Ковелі, Ратному, Шацьку та Старій Вижівці. У представника виборчого округу №22 Ігоря Палиці функціонує дві приймальні – у Києві та у Луцьку. Представниця виборчого округу №23 Ірина Констанкевич повідомила про наявність трьох своїх приймалень – у Луцьку, Любешові та Ківерцях.

Актуальні анонси проведення прийомів громадян у громадських приймальнях народного депутата Ігоря Гузя можна знайти на офіційній сторінці нардепа у соціальній мережі Facebook. Тут же періодично повідомляється інформація про місце та графіки проведення прийомів, контакти помічників народного депутата тощо.

Інформацію про адреси громадських приймалень, графіки проведення прийомів громадян та контакти помічників народної депутатки Ірини Констанкевич було виявлено на її офіційному сайті.

На прийом до депутата Вячеслава Рубльова періодично запрошують через засоби масової інформації. Тут же публікують і результати проведення таких прийомів.

Зібрану інформацію про адреси приймалень волинських парламентарів та парламентських партій, графіки проведення прийомів громадян, контактні телефони та електронні адреси приймалень Громадянська мережа ОПОРА систематизувала та включила до всеукраїнської Мапи приймалень, яку буде презентовано уже до кінця вересня 2021 року.