Громадянська мережа ОПОРА проводить комплексне спостереження, починаючи з підготовчого засідання ДВК о 6.15. На дільницях працює 126 спостерігачів, що зареєстровані представниками ЗМІ – газети “Точка ОПОРИ”.

28 листопада ГМ ОПОРА проінформувала міську територіальну комісію про намір організувати спостереження та делегування на дільниці своїх представників. Незважаючи на це, на дільниці № 74 під час підготовчого засідання голова ДВК Космацька М. П. відмовилася зареєструвати та допустити до спостереження кореспондента газети “Точка ОПОРИ”, мотивувавши це відсутністю прописки в паспорті.

ОПОРА заявляє, що такі діє не сприяють проведенню чесних та прозорих виборів, а відмова допускати спостерігачів з надуманих причин є виявом найгірших традицій виборчих кампаній в Україні.

Нагадаємо, що стаття 13 Закону України про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів декларує, що Організація  і  проведення  місцевих  виборів здійснюються публічно і відкрито.

Контактна особа:

Лісовський Юрій
8 063 617 96 95