Ще одну точку скупки голосів за кандидата в народні депутати України по 194 округу Михайла Поплавського виявлено у Черкасах за адресою Героїв Сталінграда, 42, у приміщенні колишньої аптеки.

Як і в інших точках, людям варто було принести підписану заяву про розгляд кандидатури на її участь в якості агітатора на певній виборчій дільниці і отримати за це гроші. Протягом півгодини нами було зафіксовано шестеро людей, які приходили з відповідними заявами. За свідченням людей, заяви кидали в поштові скриньки. Окрім цього, невідомі особи ходили по квартирах та пропонували прямо на місці дати 50 гривень за паспортні дані, а після перемоги Михайла Поплавського додати ще 150 гривень.

Особи, які приймали ймовірних агітаторів, називають себе ініціативною групою «За чесні вибори». Відповідний меморандум був зафіксований у приміщенні колишньої аптеки, де проводився підкуп виборців. Коли ми запитали про право перебування членів ініціативної групи у приміщенні та проханні показати договір на оренду приміщення, нам було відмовлено.

Там же були зафіксовані і агітаційні матеріали за Михайла Михайловича. Окрім цього, у приміщенні був його орендатор, який відмовлявся пускати представників ОПОРИ всередину, коли відбувався допит представником міліції особи, яка прийшла записуватися в агітатори.  

На місце події підїхали представники міліції, якими був складений протокол.

За коментарями звертайтесь:

Сергій Варич,

координатор виборчих програм

Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області

063 628 67 80