На сьогодні уже зареєстровано 189 кандидатів у народні депутати на повторних виборах до Верховної Ради у п’яти округах. До 19 листопада Центральна виборча комісія ще може зареєструвати 40 заяв кандидатів в народні депутати. Через велику кількість кандидатів потрібно збільшити видатки. Про це сьогодні на брифінгу повідомив Голова ЦВК Михайло Охендовський.

Станом на 15 листопада Комісія зареєструвала в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року:
ОВО № 94  – 82 кандидата у народні депутати України,
ОВО № 132 – 11 кандидатів у народні депутати України,
ОВО № 194 – 16 кандидатів у народні депутати України,
ОВО № 197 – 14 кандидатів у народні депутати України,
ОВО № 223 – 66 кандидатів у народні депутати України.

«Ми не виключаємо можливості збільшення видатків із Держбюджету на проведення передвиборчої агітації», - повідомив на брифінгу Михайло Охендовський.

Кількість кандидатів більша, ніж та, яку ЦВК закладала в свої розрахунки щодо необхідності фінансування.

«Якщо всі кандидати будуть брати участь у передвиборчій агітації, то Комісії доведеться збільшити видатки на оплату агітації за рахунок засобів із Держбюджету». При цьому Охендовський зауважив, що багато хто із кандидатів ще може переоцінити свої шанси і відмовитись від участі у виборах.

За даними ЦВК, залишилось ще 40 заяв кандидатів в народні депутати. Також він підкреслив, що кандидати, яким ЦВК відмовила у реєстрації, ще можуть подати документи. Їхня загальна кількість - 36.