За два роки повноважень президент України Володимир Зеленський на розгляд Верховної Ради України подав 133 законопроєкти. З них 80 законотворчих ініціатив підтримані парламентом та набули чинності, 17 – опрацьовується у профільних парламентських комітетах, 16 очікують розгляду в парламенті, 6 законопроєктів готується до другого читання, 1 проєкт закону очікує другого читання, по 5 законопроєктах пропозиції президента враховано, знято з розгляду 7 законотворчих ініціатив, а розгляд однієї законотворчої ініціативи президента відкладено. Беручи за основу дані голосувань Верховної Ради  під час розгляду законотворчих ініціатив президента, ОПОРА проаналізувала рівень підтримки політики президента народними депутатами України, що були обрані у одномандатних округах Івано-Франківщини. Сукупно підтримка законотворчих ініціатив Володимира Зеленського Івано-Франківськими мажоритарниками становить 73,6%.

Майже половина ініційованих Володимиром Зеленським законопроєктів стосувалася міжнародних угод – 42,9%. Правовій політиці президент присвятив 30,1% законотворчих ініціатив, економічній політиці – 15,8%, безпеці й обороні – 6,8%, галузевому розвитку – 2,3%, державному будівництву 1,5%. Найменше протягом двох років на посаді президента України Володимир Зеленський приділив уваги законопроєктам, які стосуються соціальної політики – 0,8%. За аналогічний період перших двох років президенства, попередник Зеленського, п’ятий президент України Петро Порошенко, скерував до парламенту 81 законопроєкт. Тоді теж майже половина законотворчих ініціатив Петра Порошенка стосувалася міжнародних угод України – 43,2%. Правовій політиці в цей період попередній президент присвятив 19,8% законотворчих ініціатив, безпеці й обороні – 16%, економічній політиці – 9,9%, галузевому розвитку – 7,4%. Найменше протягом перших двох років президентства Петро Порошенко приділяв уваги законопроєктам, які стосуються законопроєктних тематик державного будівництва (2,5%) та гуманітарної політики (1,2%).

У попереднього президента рівень підтримки з боку мажоритарників Івано-Франківщини попереднього 8-го скликання Верховної Ради України був дещо вищий. Протягом перших двох років президенства Порошенка Івано-Франківські мажоритарники під час 77,2% голосувань за президентські законотворчі ініціативи голосували «за». Цей показник на 3,6% вищий, ніж у чинного президента.

Серед мажоритарників з Івано-Франківщини найбільш послідовним прихильником політики чинного президента України Володимира Зеленського президента є народний депутат Володимир Тимофійчук, який обраний у 89-му виборчому окрузі (центр м. Снятин), член фракції «Слуга народу». Майже 89% голосувань народного депутата були спрямовані на підтримку законопроєктів президента. Проти президентських законотворчих ініціатив Володимир Тимофійчук не голосував. Пропустив парламентар 11 голосувань (8,8%) за законопроєкти Володимира Зеленського, не голосував депутат під час 1,6% голосувань, а також 1 грудня 2020 року утримався під час голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями».

Дещо меншим, але також послідовним прихильником політики чинного президента є Олександр Матусевич, обраний у 86-му виборчому окрузі (центр м. Долина), член фракції «Слуга народу». Його рівень підтримки президентських законотворчих ініціатив становить майже 81%. Під час 9,6% голосувань за законопроєкти, які вносив на розгляд парламенту президент, народний депутат Олександр Матусевич був відсутнім. Не брав участь у голосуваннях, хоч і був зареєстрований на пленарному засіданні, під час 7,2% голосувань за президентські законопроєкти. 1 грудня 2020 року Олександр Матусевич утримався під час голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями». Під час голосування про прийняття за основу проєкту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку» парламентар утримався, так само як і утримався при прийнятті за основу законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування».

Рівень підтримки політики Президента з боку членів фракції «Слуга Народу» Едуарда Прощука та Ігоря Фріса становить більше 70%. Обраний у 85-му виборчому окрузі (центр м. Калуш) Едуард Прощук під час 77,6% голосувань демонстрував підтримку політиці президента Володимира Зеленського, голосуючи за його законотворчі ініціативи. Був зареєстрований, але не брав участі у голосуванні за 5 президентських законопроєктів (3,2% голосувань) та утримався  під час голосувань за три ініційовані президентом законопроєкти. Зокрема Едуард Прощук утримався під час голосування про прийняття за основу законопроєктів «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування» та «Про внесення зміни до статті 364 Кримінального кодексу України щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності». Разом з іншими мажоритарниками з Івано-Франківщини 1 грудня 2020 року утримався під час голосування за законопроєкт «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» (№3760) - у другому читанні та в цілому. Про законопроєкту №3760 аналогічної позиції під час голосування дотримувався й Ігор Фріс (обраний у 84-му виборчому окрузі, центр м. Тисмениця), 76% голосувань якого спрямовані на підтримку законотворчих ініціатив Володимира Зеленського. 16% голосувань за президентські законопроєкти  парламентар пропустив. Народний депутат був зареєстрований, але не брав участі голосуванні за 6 президентських законотворчих ініціатив (4,6% голосувань). Парламентар утримався під час голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» та «Про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань». Депутат також утримався при голосуванні про прийняття за основу президентського законопроєкту  «Про внесення зміни до статті 364 Кримінального кодексу України щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності».

Найбільш лояльними до президентських законотворчих ініціатив є місцеві мажоритарники «Слуги народу», які жодного разу голосували проти законотворчих ініціатив Володимира Зеленського, проте під час голосувань іноді користуються опцією «утримався». Проєкт закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування» не знайшов підтримки Олександра Матусевича та Едуарда Прощука, які утримались під час голосування. Аналогічна позиція у Едуарда Прощука та Ігоря Фріса була продемонстрована під час голосування за президентський законопроєкт «Про внесення зміни до статті 364 Кримінального кодексу України щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності». Володимир Тимофійчук, Олександр Матусевич, Ігор Фріс і Едуард Прощук 1 грудня 2020 року утримались при голосуванні за законопроєкт «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями», але вже 17 грудня того ж року згадані парламентарі проголосували за цю законотворчу ініціативу Президента.

Загалом рівень підтримки законотворчих ініціатив Володимира Зеленського пропрезидентською фракцією «Слуга народу» у парламенті становить 87,7%.

Певну лояльність до політики Президента демонструє  член депутатської групи «Довіра» Андрій Іванчук,  обраний у 88-му виборчому окрузі (центр м. Коломия), який за два роки жодного разу не голосував проти законотворчих ініціатив Володимира Зеленського. Під час 62,4% голосувань за президентські законопроєкти Андрій Іванчук голосував «за».  Парламентар пропустив 20,8% голосувань за президентські законотворчі ініціативи, під час 11,2% голосувань Андрій Іванчук був зареєстрований на пленарних засіданнях, проте участі у голосуванні не брав. Під час 5,6% голосувань за законотворчі ініціативи Президента Андрій Іванчук утримався. Загалом рівень підтримки президентських законопроєктів з боку депутатської групи «Довіра» становить 62%

Найменший рівень підтримки політики президента у позафракційної Оксани Савчук (обрана у 83-му виборчому окрузі, м. Івано-Франківськ) – 56%. Парламентарка також єдина з Івано-Франківських мажоритарників, хто голосував проти законотворчих ініціатив президента. Зокрема вона проголосувала проти законопроєктів «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями» та «Про народовладдя через всеукраїнський референдум». Також Оксана Савчук найчастіше серед всіх мажоритарників Івано-Франківщини використовувала можливість утриматись під час голосування за ініційовані Президентом законопроєкти, це показник становить 28,8%. Під час 10,4% голосувань за президентські ініціативи парламентарка була відсутня, а також будучи зареєстрованою на пленарних засіданнях не брала участь у 3,2% голосувань за законопроєкти Володимира Зеленського.

Під час перших двох років президенства Петра Порошенка найпослідовнішим прихильником політики екс-президента серед екс-депутатів обраних у одномандатних округів Івано-Франківщини був Михайло Довбенко (84 округ, фракція «БПП «Солідарність»), який під час 91% голосувань підтримував законотворчі ініціативи Петра Порошенка. У Юрія Тимошенка (88 округ, фракція Народний Фронт) цей показник становив 85%, у Юрія Солов’я (89 округ, фракція «БПП «Солідарність») та Анатолія Диріва (86 округ, фракція Народний Фронт) показник підтримки був на рівні 80%. Позафракційний Юрій Дерев’янко (87 округ) протягом перших двох років президенства Порошенка під час 73% голосувань за його законотворчі ініціативи голосував позитивно, тобто «за». Найменш лояльним до законопроєктів Петра Порошенка у вищезазначений період був позафракційний Олександр Шевченко (83 округ), проте під час більше половини голосувань він таки підтримував політику попереднього президента, його показник такої підтримки становив 54%.