ОПОРА у рубриці “Законопроєкт тижня” продовжує інформувати про важливі законодавчі ініціативи, які реєструються чи розглядаються на поточному тижні у Верховній Раді або підписані Президентом України. У цій рубриці ми не оцінюємо сам законопроєкт, лише інформуємо про його зміст.

Згідно з Календарним планом проведення сесії Верховної Ради у період 5 по 14 травня депутати працюватимуть у своїх комітетах, комісіях, фракціях та групах. 

5 травня законопроєкт про внесення змін до Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України” щодо приведення деяких положень у відповідність до Конституції України (реєстраційний №5459) був направлений для ознайомлення та на розгляд Комітету. 

Законопроєкт був поданий до Верховної Ради  29 квітня. Його ініціатори – 4 депутати від фракції “Слуга народу” (Давид Арахамія, Сергій Корнієнко, Анастасія Радіна та Сергій Іонушас). 

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що з метою приведення окремих положень Закону “Про національне бюро України” у відповідність Конституції України, усунення прогалин, що виникли у правовому регулюванні діяльності НАБУ через визнання неконституційними та втрату чинності окремими нормами, а також врахування вказаних вище правових позицій. 

Проєкт закону пропонує віднести Національне бюро до системи органів виконавчої влади та визначає НАБУ як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, а не державним правоохоронним органом, як це є у чинному законі. 

Що стосується обрання Директора НАБУ, то пропонується, щоб його призначав Кабмін як вищий орган виконавчої влади в Україні, а не Президент. Що стосується звільнення то законопроектом передбачено, що Уряд може прийняти рішення про звільнення директора Національного бюро з посади, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини від посадового складу Кабінету Міністрів. Чинна редакція закону передбачає, що Верховна Рада за пропозицією не менше як третини депутатів від конституційного складу (не менше 150 осіб) парламенту може прийняти рішення про звільнення  директора НАБУ. 

Законопроєкт також вносить зміни до порядку формування Конкурсної комісії, яка здійснює відбір кандидатів на посаду Директора НАБУ. Чинна редакція передбачає, що до складу Комісії входить по 3 особи, яких призначає Президент, Уряд та Верховна Рада. Проєкт закону пропонує, щоб по 3 осіб призначили Рада національної безпеки та оборони та Кабінет Міністрів. Що стосується КМУ, то пропонується, щоб він це робив на підставі пропозицій партнерів з розвитку, які протягом останніх двох років до дня завершення строку повноважень Директора Національного бюро або до дня дострокового припинення його повноважень надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

Нагадаємо, що 28 серпня 2020 року Конституційний Суд України за конституційним поданням 51 народного депутата розглянув справу про визнання неконституційним Указу Президента України “Про призначення А. Ситника директором Національного антикорупційного бюро України” №218/2015 від 16 квітня 2015 року та визнав його неконституційним. Разом з тим у одному з пунктів рішення йдеться, що рішення Суду не поширюється на правовідносини, які виникли внаслідок здійснення посадових обовʼязків особою, призначеною Указом Президента. Ініціатором цього подання був народний депутат Олександр Дубінський, який входив до фракції “Слуга народу”. 

16 вересня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними окремі положення Закону «Про Національне антикорупційне бюро України». Розгляд цієї справи на основі подання 50 народних депутатів. Ініціаторами депутати від фракції “Опозиційна платформа - За життя” Григорій Мамка, Васидь Німченко та Антоніна Славицька. 

15 лютого 2021 в стінах парламенту був зареєстрований урядовий законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу НАБУ у відповідність з вимогами Конституції України (реєстраційний №5070). До нього було подано 13 альтернативних законодавчих ініціативи. 15 березня цей проєкт було відкликано, а вже на наступний на його заміну було надано інший документ. Даний законопроєкт передбачає, що з моменту його ухвалення повноваження директора НАБУ Артема Ситника припиняються у зв'язку з визнанням неконституційним указу про його призначення. 

16 березня 2021 року народні депутати включили в порядок денний сесії Верховної Ради та відправили в КСУ для одержання висновку щодо його відповідності вимогам Конституції законопроєкт №5133. Нам пропонується внесення змін до статей 85 та 106 Конституції. Цим проєктом пропонується надати Президенту повноваження призначати та звільняти з посади за згодою Верховної Ради України Директора НАБУ та Директора ДБР, з відбором кандидатур на посаду на конкурсних засадах.