ОПОРА у рубриці “Законопроєкт тижня” продовжує інформувати про важливі законодавчі ініціативи, які реєструються чи розглядаються на поточному тижні у Верховній Раді. У цій рубриці ми не оцінюємо сам законопроєкт, лише інформуємо про його зміст.

7 квітня Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості” (реєстраційний №4241). 19 березня народні депутати підтримали 274 голосами цей законопроєкт. За нього свої голоси віддали депутати з усіх фракцій та груп, а також позафракційні парламентарі.

Ініціатором законопроєкту стали 10 народних депутатів з фракцій “Слуга народу”, “Батьківщина” та “Опозиційна платформа – За життя”. 

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що колекторська діяльність нерідко межує із порушеннями законодавства, включаючи кримінально-карні діяння. Для спонукання боржників, що прострочили повернення боргу, до виконання обов'язку перед кредиторами колектори доволі часто вдаються до психологічного тиску на них та членів їх родин, застосовуючи при цьому жорсткі, а інколи і протиправні методи. Це є нехтуванням людською гідністю, вторгненням у приватне життя особи та порушенням прав і свобод людини, які захищаються Конституцією та законами України.

Новим Законом, зокрема, передбачено, що колекторським компаніям заборонено:

  • Здійснювати дії, що зазіхають на особисту гідність, права, свободи, власність споживача, його близьких осіб, представника, спадкоємця, поручителя, майнового поручителя та/або інших осіб.
  • Вводити споживача, його близьких осіб, представника, спадкоємця, поручителя, майнового поручителя, третіх осіб в оману щодо: розміру, характеру та підстав виникнення простроченої заборгованості, потенційних наслідків непогашення боргу; передачі питання про погашення простроченої заборгованості на розгляд суду, можливості застосування до боржника заходів адміністративного і кримінального переслідування.
  • З власної ініціативи взаємодіяти зі споживачем, його близькими особами, представником, спадкоємцем, поручителем, майновим поручителем або третіми особами, та/або з їхніми близькими особами у період з 20 до 9 години, а також у вихідні, святкові й неробочі дні.
  • Взаємодіяти зі споживачем, його близькими особами, представником, спадкоємцем, поручителем, майновим поручителем або третіми особами, та/або з їхніми близькими особами більше двох разів на добу.
  • Приховувати інформацію про номер контактного телефону, з якого здійснюється дзвінок або надсилається повідомлення споживачу, його близьким особам, представнику, спадкоємцю, поручителю, майновому поручителю, третім особам. 
  • Використовувати функцію (сервіс) автоматичного додзвону до споживача, його близьких осіб, представника, спадкоємця, поручителя, майнового поручителя, третіх осіб протягом більше 30 хвилин на добу. 
  • Вчиняти дії, що завдають шкоду репутації, у тому числі діловій репутації, споживача, його близьких осіб, представника, спадкоємця, поручителя, або погрожувати вчиненням таких дій.
  • Вимагати погашення заборгованості в інший спосіб, ніж передбачено договором про споживчий кредит або законом.
  • Будь-яким чином повідомляти третіх осіб про заборгованість споживача.
  • Надсилати листи з написами “виконавчий документ”, “рішення про стягнення”, “повідомлення про виселення” тощо та друкувати на них зображення з погрозами.
  • Зустрічатися із споживачем, його близькими особами, представником, спадкоємцем, поручителем, майновим поручителем, третіми особами, без попереднього погодження таких зустрічей відповідною особою. 
  • Будь-як взаємодіяти з приводу укладеного договору про споживчий кредит з особами (крім споживача, його представника, спадкоємця, поручителя, майнового поручителя), які не надали згоди на таку взаємодію.