У Житомирі перераховуватимуть бюлетені на дільниці №181367. Таке рішення прийняв суд на основі заяв до поліції про зафіксовані порушення на цій дільниці від кандидатів та політичних партій. Про це ОПОРІ розповіла голова міської ТВК Оксана Плис.

“1 листопада було засідання апеляційного суду, який визначив, що на дільниці №181367 треба провести перерахунок голосів. Голоси за міського голову та депутатів міської ради перераховуватиме Богунська комісія, а за депутатів районної та обласної ради будемо перераховувати ми, бо вони вже здали нам ці бюлетені”, - зазначила Оксана Плис.

Про порушення на цій дільниці 27 жовтня заявляли на сторінці партії «Слуга народу» у Facebook.

“На виборчій дільниці № 181367 у Житомирі (вул. Клосовського, 8) зафіксовано численні грубі порушення виборчого законодавства. Зокрема, члени дільничної виборчої комісії підписували порожній незаповнений протокол — за що передбачена кримінальна відповідальність та покарання до 7 років ув’язнення. За даним фактом поліція порушила кримінальне провадження. Партія «Слуга Народу» звертається до суду з позовом про визнання недійсними результатів виборів на цій дільниці”, - йдеться у повідомленні на офіційній Facebook-сторінці

Також голова комісії зазначила ОПОРІ, що за попередніми результатами другого туру виборів міського голови у Житомирі не буде, оскільки кандидат Сергій Сухомлин набрав більше 52% голосів.

Про дату засідання комісії, на якому будуть оголошені результати волевиявлення, у міській ТВК обіцяють повідомити пізніше.

Згідно з пунктом 3 частини 5 статті 254 Виборчого кодексу України за результатами розгляду документів дільничної виборчої комісії та скарг про порушення вимог цього Кодексу під час проведення голосування та підрахунку голосів на виборчій дільниці, а також під час транспортування виборчих документів до територіальної виборчої комісії, що надійшли до територіальної виборчої комісії на момент прийняття документів дільничної виборчої комісії, територіальна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до частини 12 статті 254 Виборчого кодексу України повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій. У повторному підрахунку територіальною виборчою комісією голосів виборців на виборчій дільниці мають право брати участь усі члени цієї дільничної виборчої комісії і можуть бути присутніми кандидати в депутати, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довірені особи, уповноважені особи організацій партій, офіційні спостерігачі на відповідних місцевих виборах.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів здійснюється членами територіальної виборчої комісії в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією з урахуванням положень статті 250 цього Кодексу.

Відповідно до частини 2 статті 254 Виборчого Кодексу України засідання територіальної виборчої комісії, зазначене у частині першій цієї статті, оформляється протоколом безперервного засідання, який підписується головою або головуючим на засіданні, а також секретарем виборчої комісії та/або членом виборчої комісії, який виконував на зазначеному засіданні обов'язки секретаря. До протоколу приєднуються (за наявності) окремі думки членів виборчої комісії, які брали участь у засіданні і не згодні з прийнятим окружною виборчою комісією рішенням.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.