Тенденція до псування зовнішньої реклами із зображенням окремих політичних сил та їх лідерів зберігається під час нинішньої виборчої кампанії, повідомляють довготермінові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області.  Перші адміністративні порушення, пов’язані з нівеченням постерів із зображенням Сергія Тігіпко, були зафіксовані у місті Чернігові (виборчий округ № 206).

 

chernihiv tihipko 14

Мережа ОПОРА вже повідомляла про подібні випадки у Сумській та Херсонській областях. Разом з тим, у місті Чернігові станом на сьогодні заляпано фарбою три білборди партії Сергія Тігіпко «Сильна Україна». 

Ідентичні інциденти були зафіксовані мережею й упродовж цьогорічної президентської кампанії, де в своїй більшості потерпала агітаційна реклама зовнішніх носіїв із зображення пана Добкіна та Тігіпка.

Ольга Різенко, прес-секретарвиборчих програм Громадянської мережі ОПОРАв Чернігівській області
093 790 90 94
 
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.