Чиновника, який на смерть збив спостерігачів ОПОРИ, засуджено до 5 років позбавлення волі.

24 жовтня 2013 року Алуштинським міським судом було постановлено вирок по кримінальному провадженню за ст. 286 ч. 3 Кримінального кодексу України по обвинуваченню місцевого жителя, працівника Алуштинської міськради Тихонова В.Ю., згідно з яким останній був визнаний винним у скоєнні вищезазначеного злочину, що мав місце в ніч з 28 на 29 жовтня 2012 року, внаслідок чого загинули спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА Кадирова С.С. та Аблязизов З.Ф.

У статті закону значиться, що порушення правил дорожнього руху, які спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Оскільки обвинувачений внаслідок інциденту отримав другу групу інвалідності, визнав вину та добровільно відшкодував збитки його термін засудження пом’якшено.

Тихонова В.Ю. було засуджено до 5 років позбавлення волі за вчинення винного діяння, що потягнуло за собою загибель двох осіб. ОПОРА й надалі стежитиме за перебігом апеляційного провадження, якщо таке буде мати місце. 

Хронологія подій: