До керівного складу (голови, заступники та секретарі) ОВК увійшло 4 представники від ВО «Батьківщина», 2 – від «УДАРу» та 1 – від Партії регіонів. Решта представників – від партій, не представлених у парламенті. Всього до складу кожної із 5 комісій увійшло 18 осіб.

24 жовтня Центральна виборча комісія провела процедуру жеребкування щодо включення кандидатур до складу ОВК з виборів народних депутатів на повторних виборах 15 грудня в "проблемних" округах. Порядок жеребкування цього разу принципово відрізнявся від того, який проводився на парламентських виборах 2012 року. Тоді проводилося жеребкування з використанням карток із назвами партій. Це викликало нарікання з боку певних політичних партій, спостерігачів та міжнародних організацій. На їхню думку, цей механізм обмежив математичну кількість можливих варіантів у складі ОВК. Цього разу номери кожного жеребка відповідали порядковим номерам кандидатів (в алфавітному порядку) у списках всіх партій. Відповідно по кожному номеру було включено кандидатури від різних партій.

25 жовтня ЦВК оголосила поіменний склад виборчих комісій. Отже, головами комісій стали:

 у 223 окрузі - Крамаренко Інна Леонідівна від ВО "Батьківщина",
 у 94 окрузі - Деревенець Дмитро Олександрович від "Народної ініціативи",
у 194 окрузі - Козько Ольга Іванівна від "Народної ініціативи",
у 197 окрузі - Сивун Петро Іванович від Зеленої екологічної партії "Райдуга",
у 132 окрузі - Богдан Ніла Іванівна від "Держави".

Заступники голів комісій:  

у 223 окрузі – Федоров Володимир Миколайович від «Справжньої України»,
у 94 окрузі – Лакиза Сергій Миколайович від «УДАРу»,
у 194 окрузі – Миколенко Василь Олександрович від ВО «Батьківщина»,
у 197 окрузі – Коржов Володимир Леонідович від ВО «Батьківщина»,
у 132 окрузі – Козак Світлана Іванівна від ВО «Батьківщина».

Секретарі комісій:

у 223 окрузі – Вербицька Ганна Степанівна від «УДАРу»,
у 94 окрузі – Вікторов Євген Володимирович від Молодіжної партії України,
у 194 окрузі – Попова Олена Юрївна від «Справедливої України»,
у 197 окрузі – Любаненко Тетяна Андріївна від ВО «Єдина Родина»,
у 132 окрузі – Альбещенко Олександр Вадимович від Партії регіонів.

За результатами жеребкування із 42 політичних партій до складу окружних комісій потрапили більше 30. Заступник голови ЦВК Андрій Магера висловив невдоволення щодо того, що ще не завершився процес реєстрації, як ЦВК уже зобов’язана була утворити ОВК, адже ці процеси серйозно перетинаються. Він вважає за потрібне надати право формувати окружні комісії виключно парламентським партіям, а вже ДВК – і парламентським, і позапарламентським, і депутатам-мажоритарникам. Тому що, коли утворюються ДВК, то процес реєстрації кандидатів уже давно закінчився. «Я би кривив душею, коли б говорив, що всі ці партії, які сьогодні делегували своїх представників до окружних комісій, є серйозними політичними проектами, які справді мають намір брати участь у виборчому процесі і завойовувати представницькі мандати у Верховній Раді», - зазначив Андрій Магера. Він переконаний, що варто звернути увагу на те, наскільки серйозні вимоги до політичних партій в органів, які їх реєструють. 

223 1

 

223 2

94 1

94 2

194 1

194 2

197 1

197 2

132 1

132 2