15 жовтня о 12:00 за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 4а, ( Івано-Франківський Регіональний туристично-інформаційний центр) відбудеться презентація сайту, який допоможе громадянам стати більш обізнаними щодо діяльності парламенту та спростить роботу журналістів у пошуку інформації.

Мета проекту – сприяти обізнаності виборців щодо роботи парламенту, зблизити виборця з народним обранцем, прищепити в суспільній свідомості вимогливіше ставлення до контролю роботи депутатів, а також стимулювати парламентарів до організованішого та сумліннішого виконання своїх обов’язків.

Громадянська мережа ОПОРА створила сайт «Рада», який підбиває підсумки діяльності Верховної Ради.  На ньому розміщено профайли обранців з довідковою інформацією, рейтинги депутатів, кількість зареєстрованих законопроектів, виступів та запитів. Користувачі зможуть дізнатись про відвідуваність пленарних засідань та засідань профільних комітетів, результати голосування фракцій по кожному законопроекту, протоколи засідань парламентських комітетів. Завдяки сайту виборці матимуть змогу в автоматичному режимі порівняти спільність голосування фракцій.

Окрім того, це платформа, де можна знайти актуальні новини із зали засідань, аналітичні звіти про парламент, а також усі випуски спільного проекту Громадянської мережі і 5 каналу «Дорогі депутати».

ОПОРА також презентує аналіз підтримки фракціями євроінтеграційних законів, а також розповість як депутати-мажоритарники Івано-Франківської області підтримують прийняття цих законів.

Учасники:

Олександр Неберикут – експерт Громадянської мережі ОПОРА

За коментарями звертайтеся:

Юрій Хорунжий,

прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА