У двох кандидатів по округу №158 не лише співпадають ім’я та прізвище, але й дуже схожі передвиборні програми

В окрузі №158 побільшало кандидатів в народні депутати. 16 серпня Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом самовисуванця Волкова Олександра Григоровича.

Кандидат народився на проживає в с. Козацьке Конотопського району Сумської області, освіта середня, тракторист ТОВ "Агрофірма "Козацька", безпартійний.

Нагадаємо, в цьому окрузі 3 серпня був зареєстрований Волков Олександр Михайлович – колишній народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Цікаво, що у цих кандидатів не лише співпадають ім’я та прізвище, але й дуже схожі передвиборні програми.

У програмі Волкова Олександра Михайловича сказано «Я йду до Верховної Ради України, щоб виконати декілька стратегічних завдань. По-перше, звільнити політичних в’язнів, і передусім – Ю. Тимошенко. По-друге, зупинити процес деградації українського парламенту, який перетворився на збіговисько «кнопкодавів». По-третє, вирішити нагальні питання Сумщини на загальнодержавному рівні».

У його тезки-опонента в програмі зазначено «Я йду до Верховної Ради України, щоб виконати декілька важливих завдань. По-перше, відбити охоту у політичних перевертнів приміряти на себе маску опозиції, і передусім – світлий образ Ю. Тимошенко. По-друге, вважаю своїм громадянським обов’язком зупинити процес деградації української опозиції, яка перетворилась на збіговисько «комедіантів». По-третє, вирішити нагальні питання Сумщини на загальнодержавному  рівні».

Олександр Волков (член партії «Батьківщина») знав про тезку-опонента ще 14 серпня та повідомив представнику ОПОРИ, що 13 серпня о 19.45 Центральна виборча комісія отримала документи на реєстрацію по округу №158 від іншого кандидата з таким прізвищем – Волкова Олександра Григоровича.

Нагадаємо, округ №158 є одним з найскандальніших на Сумщині (http://oporaua.org/news/1973-sumshchyna-vzhe-na-starti-peregoniv-okrug-158-zaslugovuje-na-zvannja-najskandalnishogo).

Подібний випадок із реєстрацією двійника в Сумській області зафіксований також на окрузі №160, де за голоси виборців змагатимуться регіонал і мер Шостки Нога Микола Петрович та безробітний безпартійний Нога Микола Олександрович.

 

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301

 

Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;

 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.