Після двох років успішних заходів у Києві цьогорічний форум пройде в Харкові 25 – 26 жовтня 2018 року. Він збере понад 200 гостей і учасників з України й регіонів Центральної та Східної Європи. Протягом двох днів наші доповідачі поділяться своїм досвідом у форматі TED-виступів, пов’язаних однією спільною темою:

Re:формування України через Civic Tech

Усі виступи будуть поділені на три тематичні напрямки: Ре:формування держави, Ре:формування спільноти, Ре:формування себе. Також на другий день будуть проведені практичні тренінги.

Конференція продовжить дискусію щодо стану демократії в Україні, поєднуючи місцеву перспективу з незалежними думками міжнародного громадянського суспільства. Ми подумаємо, як об'єднання місцевих та міжнародних спільнот може сприяти демократичному переходу України.

Ми гарантуємо безпечний простір для обговорення найбільш актуальних та цікавих тем серед:

  • активістів, зацікавлених у розвитку Civic Tech, прозорості та участі громадян;

  • місцевих чиновників, що зіштовхуються з проблемами Gov Tech в Україні;

  • представників бізнесу, зацікавлених у використанні технологій для полегшення соціальних змін;

  • журналістів, які працюють у цифровому середовищі.

Для учасників інших міст України, окрім Харкова, тa з регіону Центральної та Східної Європи передбачено обмежену кількість тревел-грантів.

Останній термін подачі заявки на тревел-грант – 16 вересня. Дедлайн для реєстрації учасників, яким не потрібно покриття витрат, – 30 вересня. Оскільки кількість місць обмежена, як одержувачі тревел-гранту, так і інші учасники будуть визначатися на конкурсній основі, залежно від якості заповненої заявки.

Зареєструватись можна тут

Ми також запрошуємо всіх запропонувати ідею  воркшопу щодо основної теми конференції: Ре:формування України через Civic Tech. Термін надання пропозицій – до 10 вересня 2018 року.

 

Організатори форуму: ePaństwo, Громадянська мережа ОПОРА, TechSoup Europe та TransparenCEE.

Партнери:  ПРООН в Україні та ОБСЄ

Підтримка: NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY

Якщо у вас є які-небудь питання, будь ласка, звертайтеся за телефоном 044 591 44 44 та на електронну пошту: [email protected]

Довідка:

Personal Democracy Forum – це щорічна міжнародна конференція, яка розпочалась у 2004 році в Нью-Йорку і зібрала сотні фахівців з громадських технологій на два дні обговорень, майстер-класів та можливостей для співпраці. Зараз регіональні PDF-конференції проводяться в багатьох містах світу, об'єднуючи місцевих експертів для обговорення впливу технологій на уряд, політику, засоби масової інформації та майбутнє демократії.

Civic tech (civic technology) – термін, який дослівно перекладається як "цивільні технології". Об'єднує в собі всі IT-інструменти, сервіси, які створені з метою спростити комунікацію державного сектору і громадян, а також зробити будь-який складний процес прийняття рішень, політики, управління і т. д. зрозумілим для суспільства.

Це ті інструменти, які стимулюють розвиток громадянського суспільства, підвищують мотивацію контролю суспільно-політичних процесів.