У столиці представники ВО «Батьківщина»  організували святкові концерти, дарували солодощі й різдвяних янголів, відкривали бювет. Активісти «БПП «Солідарність» розповідали про Томос і становлення української церкви. Партія «Основа» зводила дітей до цирку. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Новорічно-різдвяні свята стали ще однією можливістю для партійних організацій Києва спробувати здобути прихильність потенційних виборців. Про свою діяльність традиційно звітували на сторінках соцмереж.

ВО «БАТЬКІВЩИНА»

Найактивніше киян вітала ВО «Батьківщина». Святковий «марафон», який організували активісти цієї партії, тривав протягом грудня – перших днів січня фактично безперервно. 

Голосіївський осередок «Батьківщини» на чолі із Василем Крульком підготував цілий цикл новорічно-різдвяних свят для дітей та батьків. Про це повідомляє Фейсбук-сторінка районної організації. Учасники отримали солодкі подарунки й відвідали святковий концерт за мотивами казки «Снігова королева» Ганса Крістіана Андерсена. Перед присутніми виступили народний депутат Сергій Євтушок, депутат Київради Ігор Галайчук та член бюро Голосіївського партосередку ВО «Батьківщини» Сергій Безуглий. Захід відбувся у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna koncert snihova koroleva110 01 2018 Kyiv batkivshchyna koncert snihova koroleva3

Фото з Фейсбук-сторінки Голосіївської «Батьківщини»

21 грудня активісти молодіжного крила партії ВО «Батьківщина» ГО «Батьківщина молода» в Дарницькому районі продовжили вітати дітей зі святами.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna1

Фото з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

Депутат Київради від «Батьківщини» Ганна Свириденко 22 грудня взяла участь у відкритті бювету в Оболонському районі. «Хочу зазначити, що майже два роки тримала руку на пульсі й уважно стежила за виконанням будівельних робіт, які проводив Київводфонд (…) Тепер сусіди зустрінуть Новий рік із готовим новеньким та оздобленим джерелом чистої артезіанської води!»прокоментувала подію на своїй Фейсбук-сторінці Свириденко.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna svyrydenko

Фото з Фейсбук-сторінки Ганни Свириденко

Також 22 грудня Фейсбук-сторінка «Батьківщини молодої» повідомила, що активісти організації з Деснянського району «подарували дітям «Новорічну казку» та смачненькі подаруночки». Інформація щодо місця проведення й програми заходу у повідомленні відсутня.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna koncert desnianskyi1

Фото з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

Депутат Київради від «Батьківщини» Ігор Галайчук, який згадувався у повідомленні про роздачу у громадській приймальні продуктових пакетів, нібито виділених в рамках бюджетної програми, 23 грудня взяв участь у святковому запаленні новорічної ялинки у сквері на вулиці Маршала Якубовського.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna halaichuk jalynka

Фото з Фейсбук-сторінки Ігоря Галайчука

28 грудня «Батьківщина Молода» передала вітання з новорічними святами від Юлії Тимошенко мешканцям Дніпровського району. Активісти організації дарували людям прикрасу на ялинку у вигляді янгола.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna janhol dniprovskyi

Завдяки активістам «Батьківщини молодої» «янгола від Тимошенко» отримали мешканці й інших районів столиці.

28 грудня – мешканці Солом’янського району.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna janhol solomianskui1

31 грудня – мешканці Шевченківського району.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna janhol shevchenkivkii

5 січня – мешканці Подільського району.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna janhol podilskii

На Різдво, 7 січня активісти Шевченківської «Батьківщини молодої» знову роздавали янголів.

10 01 2018 Kyiv batkivshchyna janhol shevchenkivkii2

Фото з Фейсбук-сторінки «Батьківщини молодої»

«БПП «СОЛІДАРНІСТЬ»

2 січня в Голосіївському районі, у мікрорайоні Віта-Литовська за підтримки й фінансування голови районної партійної організації «БПП «Батьківщина» Олександра Крамаренка відбулась новорічна шоу-програма. Маленькі учасники заходу отримали солодощі. Про це повідомляє Фейсбук-сторінка Голосіївської організації «БПП «Солідарність».

10 01 2018 Kyiv bpp holosiivkyi

Фото з Фейсбук-сторінки Голосіївської організації «БПП «Солідарність»

7 січня активісти Деснянської організації «БПП «Солідарність» відвідали заходи з нагоди різдвяної літургії в Софійському соборі. Учасникам події партійці вручали газету про Томос та розповідали про важливість становлення української церкви. Про це інформує Фейсбук-сторінка Деснянської організації БПП «Солідарність».

10 01 2018 Kyiv bpp tomos1

Фото з Фейсбук-сторінки Деснянської організації «БПП «Солідарність»

ПАРТІЯ «ОСНОВА»

21 грудня Київська міська організації партії «Основа» організувала для столичних дітей перегляд святкової вистави у Національному цирку України. 200 квитків отримали діти з багатодітних та неповних родин, вихованці шкіл-інтернатів, сироти, вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району Києва.

10 01 2018 Kyiv bpp osnova

Фото з Фейсбук-сторінки партії «Основа»

Нагадаємо також, що 1 січня  активісти націоналістичних партій та організації провели дві паралельні акції з нагоди дня народження Степана Бандери, про що повідомляла ОПОРА.

Офіційно виборча кампанія стартувала в Україні 31 грудня. Однак ОПОРА нагадує, що відповідно до ст. 57 та 58 ЗУ «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України, може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Зауважуємо, що агітація за певного кандидата може здійснюватися не тільки особою, що балотується, а й партією. Станом на 10 січня Центральна виборча комісія зареєструвала п’ятьох кандидатів у Президенти – Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового.

Також, згідно з частиною 6 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента»,надання виборцям безоплатно або на пільгових умовах товарів та послуг, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців.

«На жаль, таку новорічну активність партій та кандидатів ми фіксуємо зазвичай лише в передвиборчий період.  Правила мають бути однаковими для всіх. Натомість описані вище випадки свідчать про нерівність можливостей для здійснення агітації для зареєстрованих і незареєстрованих кандидатів. Якщодля першого кандидата та його партії вже діє безліч законодавчих обмежень, то для незареєстрованих кандидатів ніяких обмежень для агітації та підкупу немає. В будь-якому разі, на замовлення подарунків чи друкованих агітаційних/рекламних матеріалів потрібні фінанси. Одні кандидати витрачають кошти з виборчого фонду, а інші – незрозуміло звідки. Така ситуація можлива через те, що Закон «Про вибори Президента» фактично ніяк не регулює період, що передує офіційній передвиборчій кампанії.  Кандидати, які мають більше можливостей та коштів для заохочення потенційних виборців, зловживають недосконалістю законодавства», – коментує координатор спостереження за виборами ОПОРИ в Києві.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)