Сьогодні, 4 січня, на своєму засіданні Центральна виборча комісія офіційно зареєструвала першого кандидата на пост Президента України. Ним став Ігор Шевченко. Натомість Володимиру Ратушу було відмовлено у реєстрації через некоректні відомості у документах на реєстрацію.

Нагадаємо, що Ігор Шевченко був першим, хто подав документи на реєстрацію. Це відбулось 31 грудня, у перший день виборчого процесу.

Ігор Шевченко 1971 року народження, має вищу юридичну освіту, проживає в місті Києві. Президент благодійної організації «Успішна Україна», у 2014-2015 роках був Міністром екології та природних ресурсів України.

Кандидат безпартійний, висувається на пост Президента шляхом самовисування. 

Що стосується Володимира Ратуша, то Комісія відмовила йому в реєстрації кандидатом у Президенти у зв'язку з тим, що він не подав документ про внесення грошової застави, а його автобіографія містила більше 2 тисяч знаків. Крім того, члени Комісії вказали на неточності та помилки в документах, поданих на реєстрацію. 

Також ЦВК зареєструвала уповноважених представників кандидатів на пост Президента у Центральній виборчій комісії: 

Сергія Юрчика  – кандидата на пост Президента України Сергія Капліна;
Богдана Марчука – кандидата на пост Президента України Валентина Наливайченка;
Ірину Петренко – кандидата на пост Президента України Віталія Скоцика;
Любомира Зубача  – кандидата на пост Президента України Андрія Садового.

Днем раніше ЦВК зареєструвала уповноваженою особою кандидата Ігоря Шевченка Маркіяна Галабала. 

Крім того, на засіданні 4 січня Центральна виборча комісія зареєструвала Павла Шевченка довіреною особою кандидата Ігоря Шевченка.