Впродовж позачергової парламентської виборчої кампанії цього літа поліція Чернігівської області склала 32 адміністративні протоколи. Станом на листопад, за результатами розгляду адміністративних матеріалів судами області вже винесено 24 рішення, а 4 особи були  притягнені до відповідальності за розповсюдження матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних. Щодо однієї справи матеріали поверталися на доопрацювання шість разів.

Одним із найпоширеніших порушень виборчого законодавства, яке фіксували спостерігачі ОПОРИ під час цьогорічних двох виборчих кампаній по всій країні та у Чернігівській області зокрема, було розповсюдження матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних. Тобто, розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. За розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу для громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (КУпАП, ст.212-13).

Єдиний державний реєстр судових рішень містить 8 постанов, винесених судами Чернігівської області у категорії «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск». Всі справи суд розглянув по суті, визнав винними 4 осіб, які були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Справа №751/5429/19. Під час виборчої кампанії на позачергових парламентських виборах на п`яти стаціонарних білбордах ТОВ «Телерадіокомпанія «Голд Фьюче» була розміщена політична агітація партій «Опозиційний блок», «Європейська солідарність» та ВО «Батьківщина» без відомостей про замовника друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск. Новозаводський районний суд Чернігова визнав ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-13 КУпАП. Окрім передбаченого штрафу в 340 грн порушник має також сплатити судовий збір 384 грн 20 коп. в дохід Державного бюджету.

Справа №749/724/19. 17 липня 2019 року о 14:00 в м. Сновськ, по вул. Архітектурній, ОСОБА_1 під час виборчої компанії на позачергових парламентських виборах розповсюджував листівки політичної партії «Слуга народу» без вихідних даних. Щорський районний суд Чернігівської області постановив визнати ОСОБА_1 винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-13 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 гривню, та стягнути на користь держави судовий збір в сумі 384 грн 20 коп.

Справа №750/8649/19. 19 липня 2019 року о 13:20 ОСОБА_1, розповсюджував по поштових скриньках друковані матеріали передвиборчої агітації, а саме газети «Зе депутат слуга народу», які містять неправильні та неповні відомості про установу, що здійснює друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Деснянський районний суд Чернігова постановив притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП і накласти на нього стягнення у вигляді штрафу 51 грн. Крім того, стягнуто на користь держави судовий збір у сумі 384 грн 20 коп.

Справа №750/8650/19. 19 липня 2019 року о 13:40 ОСОБА_1 також розповсюджувала по поштових скриньках друковані матеріали передвиборчої агітації – газети «Зе депутат слуга народу» з неповними вихідними даними. Деснянський районний суд Чернігова постановив  притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП і накласти на неї стягнення у виді штрафу в сумі 51 грн. Крім того, стягнути на користь держави судовий збір у сумі 384 грн 20 коп.

У справі №751/4706/19 провадження було закрите в зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. У справах №750/8648/19 та №750/5073/19, а також щодо провадження №3/748/830/19, суд звільнив від адміністративної відповідальності у зв`язку з малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Тобто з усіх справ про адміністративні правопорушення за ст. 212-13 КУпАП, які розглядали суди Чернігівської області, матеріали жодної не були повернені на доопрацювання та усунення недоліків. Для порівняння – за результатами президентської виборчої кампанії цього року судами області було розглянуто 3 справи з даної категорії. По кожній з цих справ суди декілька разів повертали адміністративні матеріали на доопрацювання, у результаті чого справи було закрито, а жодна особа не понесла покарання.

Однак, у справі №740/3207/19 протокол про адміністративне правопорушення серія ГП №176173 від 28 червня 2019 року, складений відносно  ОСОБА_1 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ст. 212-10 КУпАП, Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області шість разів повертав на доопрацювання. Зрештою провадження було закрите в зв`язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності. Тож, як бачимо, можна все ж констатувати необхідність подальшого вдосконалення навичок складання адмінпротоколів щодо виборчих правопорушень працівниками поліції Чернігівської області.

Крім того, із загальної кількості прийнятих судами Чернігівської області рішень, за ст. 212-10 КУпАП винесено 13 постанов за 6 справами, до  адмінвідповідальності притягнуто одну особу. За ст. 214-14 КУпАП – 3 постанови, матеріали справ повернуто на доопрацювання.

Нагадаємо, що представники ОПОРИ традиційно готові ділитися своїм досвідом у сфері виборчих правопорушень задля більш ефективного реагування та притягнення винних осіб до відповідальності.

 

Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області

 

Підготовлено в рамках проєкту “Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу”, який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС ombudsman.oporaua.org/about_project