17 вересня 2020 року з Державного бюджету виділили понад 200 мільйонів гривень на ремонт вулиці Хотинської, яка є трасою міжнародного та національного значення. Ймовірний кандидат у мери Чернівців від “Слуги народу” Віталій Другановський у соцмережах пише про сприяння ремонту Хотинської, а чинний депутат міської ради Чернівців Володимир Бешлей згадує Віталія Другановського як “небайдужого до цієї проблеми”.

17 вересня 2020 року Верховна Ради України виділила кошти на ремонт вулиці Хотинської у Чернівцях. За законопроект № 3991 проголосували депутати Верховної Ради.

Вулиця Хотинська є трасою національного та міжнародного значення, про що свідчить постанова Кабінету міністрів №55 “Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення”.

При цьому,  політики та потенційні кандидати в мери Чернівців активно пишуть у соцмережах про необхідність ремонту Хотинської. До прикладу, депутат Чернівецької міської ради від “Рідного міста”, директор Департаменту житлово-комунального господарства Володимир Бешлей 1 вересня опублікував допис в фейсбуку про оголошення тендеру на капітальний ремонт вулиці Хотинської та стартову ціну на виконання ремонтних робіт у розмірі 211 332 464 гривні.

Володимир Бешлей згадує у дописі депутатку-мажоритарницю від “Слуги народу” Олену Лис та Віталія Другановського, якого на той час політична партія «Слуга народу» висунула кандидатом у очільники Чернівців. Про це свідчить відеозвернення Віталія Другановського.

Олена Лис опублікувала на своїй сторінці у фейсбуку скріншоти, де видно, що Володимир Бешлей спочатку писав про ремонт вулиці Хотинської, згадуючи лише значимість  Департаменту ЖКГ, а потім змінив текст допису, додавши слова: “завдяки активній позиції у парламенті народного депутата Олени Лис та небайдужості до проблеми голови обласного осередку партії “Слуга народу”  Віталія Другановського, постійного контролю з боку Голови Укравтодору Олександра Кубракова впевнений, що фінансування буде забезпечене з боку держави в повному обсязі”. З публікації Олени Лис зрозуміло, що Володимир Бешлей виправив текст, додавши в нього прізвище Віталія Другановського. Це може свідчити про піар депутатом міської ради Чернівців Володимиром Бешлеєм ймовірного кандидата в очільники Чернівців Віталія Другановського. Допис Олени Лис за посиланням.

Віталій Другановський на фейсбук-сторінці написав: «Хотинській бути! Ми разом це зробили!». Це також може свідчити про самопіар на державних ресурсах ймовірного кандидата в мери міста Чернівці.

Разом з тим, потенційний кандидат у мери Чернівців від “Пропозиції” Олексій Каспрук,  пише, що ремонт Хотинської заслуга усіх тих, хто з 2017 року привертав увагу до необхідності ремонту вулиці. При цьому,  Олексій Каспрук був мером міста з 2014 року до недавнього часу.

“ОПОРА звертає увагу, що  використання свого політичного становища,  особистих чи професійних зв’язків, для поліпшення позиції на виборах політичними силами, партіями чи кандидатами може вважатися за певних обставин залученням адмінресурсу. Варто зауважити, що не всі прояви адмінресурсу є порушенням українського виборчого законодавства,  інколи це порушення міжнародних стандартів ведення агітації та виборчої кампанії”, - розповідає обласний координатор ОПОРИ у Чернівецькій області 
 
 
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)