Для того, щоб відслідкувати, як саме міські депутати піклуються про транспортну інфраструктуру, ми створили політику за допомогою сервісу Vinnytsia.Rada4You.org. В цій політиці ми зібрали голосування, які стосуються муніципального транспорту. За допомогою сервісу ми можемо відслідковувати міських депутатів, які “максимально голосують за”, “послідовно голосують за” та “переважно голосуються за”.

Якщо розглядати кожне голосування окремо, то можемо помітити, хто саме із міських депутатів не голосував за ті чи інші питання. При голосуванні за питання “Про затвердження “Програми розвитку муніципального пасажирського транспорту загального користування на 2017-2020 роки” не голосували представники таких фракцій: “Батьківщина” Ганна Давиденко, “Самопоміч” Володимир Околіта, “ВО “Свобода” Василь Паненко, хоча були присутні на засіданні. Решта присутніх депутатів проголосували “за”.

Що стосується питання “Про затвердження Комплексної програми розвитку міського пасажирського транспорту на 2018-2023 роки”, то всі присутні депутати проголосували  “за”, крім депутатки фракції “Вінницька Європейська Стратегія” Світлани Ярової, яка була присутня на засіданні, але не голосувала.

При затвердженні “Проекту інвестиційного договору між Вінницькою міською радою, ТОВ “Некстбайк Україна” та КП “Вінницька транспортна компанія” всі присутні депутати голосували “за”, крім представників фракції “Батьківщина” Миколи Тихонюка та Юрія Іорданова, які були присутні на засіданні, але не голосували.

Під час голосування за “Затвердження Порядку використання коштів, передбачених в міському бюджеті на надання фінансової підтримки комунальному підприємству «Вінницякартсервіс» на реалізацію проекту «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті в м.Вінниця» були присутні 51 міський депутат, серед яких за рішення не голосували депутатки фракції “Батьківщина” Ганна Давиденко, депутат фракції “Вінницька Європейська стратегія” Ігор Скоромний, фракції “Опозиційний блок” Денис Мазуренко та фракції “Самопоміч” Володимир Околіта. Решта з присутніх депутатів Вінницької міської ради проголосували “за” прийняття затвердження даного порядку.

Що стосується питань з “Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування у м.Вінниці”, під час якого було присутньо 39 депутатів міської ради та 44 під час голосування за питання “Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2016 року № 547 «Про Порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті на надання фінансової підтримки комунальному підприємству «Вінницякартсервіс» на реалізацію проекту «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті в м.Вінниця», то всі присутні депутати  під час голосування одноголосно проголосували “за” прийняття рішення.

Проаналізувавши політику “Муніципальний транспорт”, бачимо, що більшість депутатів Вінницької міської ради демонструють стійку позицію спрямовану на розвиток інфраструктури та транспортної системи в місті. За допомогою сервісу можна відслідковувати й інші голосування депутатів міської ради, створювати політики та аналізувати їх, чи порівнювати передвиборчі обіцянки міських депутатів із тим, як вони голосуються в міській раді.