Зайшовши на сервіс в розділ “сумісні голосування”, ми можемо відслідкувати динаміку та послідовність голосувань різних фракцій.
В цілому за лютий 2016 - січень 2019 помітно, що найчастіше співпадають голосування міського голови та Вінницької європейської стратегії 99%, і Блоку Петра Порошенко - 96%. Слідом за ним йдуть фракції “Батьківщина” - 91%, “Свобода”, - 84%, “Самопоміч” - 83% та найменш сумісна фракція - “Опозиційний блок” - 71%.

 

Як ми бачимо із загальної динаміки голосувань у Вінницькій міській раді, позиція різних фракцій при голосуванні в більшості випадків співпадає із позицією Голови Вінницької міської ради, саме тому значна кількість питань, що виносяться на сесію міської ради підтримуються або відхиляються присутніми депутатами майже одноголосно.

Якщо розглядати голосування депутатів на сумісність позицій фракцій за лютий 2016 - січень 2019, то найбільш послідовні голосування депутатів Вінницької міської ради були у жовтні 2016 року. Йдеться, про 12 сесію 7 скликанння, яка відбулась 28 жовтня 2016 року. Під час засідання розглядали питання щодо:

  • землеустрою міста;
  • затвердження статутних документів комунальних закладів;
  • затвердження питань пов’язані з медичною сферою.

В цілому на сесії розглядалось 49 питань, під час яких 51 голос депутатів міської ради не співпадав із позицією фракції, до якої вони належать. Незважаючи на це, усі винесені питання на голосування були прийнятими.

В той же час за вказаний період були випадки, коли голосування депутатів різних фракцій не співпадали із позицією голови Вінницької міської ради.Для прикладу така ситуація була у Травні 2016 під час 8 сесії міської ради 7 скликання, де розглядались бюджетні, земельні, інфраструктурні та інші питання:

  • Депутати фракції “Батьківщина” голосували проти 1 раз, утримались 4 рази, та не голосували, хоча були на засіданні 24 рази;
  • Депутати фракції “Самопоміч” голосували проти 7 разів, утримались 18, та не голосували, хоча були присутні - 4 рази;
  • Міські депутати фракції “Свобода” утримались 18 разів, та не голосували, хоча були присутні -  3 рази.

Також за допомогою сервісу можна відслідкувати сумісність голосувань окремих депутатів. Так найближчими друзями по голосуванню Голови Вінницької міської ради є представники фракції “Вінницька Європейська стратегія” - Володимир Чорновол, Роман Андронійчук, Павло Яблонський, Віктор Мацера та депутат фракції “Блок Петра Порошенка” В’ячеслав Заремба .

В той же час найменше співпадінь по голосуванню з головою Вінницької міської ради з депутатами фракції “Батьківщина” - Ганною Давиденко, Олегом  Алексою, фракції “Блок Петра Порошенка” - Ігорем Ткачуком та Віктором Кривіцьким та представником фаркції “Вінницька Європейська стратегія” Юрієм Зажирком.

Нагадуємо, що 19 березня у місті Вінниця відбувся воркшоп  «Як голосують твої депутати? Вінницька міська рада та відкриті дані», під час якого місцевих журналістів та активних громадян навчили користуватись сервісом Vinnytsia.rada4you.org. Під час заходу навчали відслідковувати сумісність голосувань депутатів та фракцій Вінницької міської ради, відвідуваність депутатів та розповідали “Як?” та “Для чого?” створювати політики на основі голосувань..