Зайшовши на сервіс Kyiv.Rada4you.org в розділ “голосування”, ми можемо відслідкувати динаміку та послідовність голосувань депутатів з різних фракцій.

В розділі “Політики” створивши певну політику, яка вас цікавить та додавши в неї голосування, що мають до неї певне відношення можна прослідкувати чи співпадають слова депутатів з їх голосуваннями, точніше чи намагаються вони відстояти свої слова за допомогою голосування.

В цілому проаналізувавши голосування за грудень 2015 — жовтень 2019 не можна сказати, що якась депутатська фракція більш прихильна до міського голови ніж інша, адже кількість спільних голосувань складає не більше 14%, але можна прослідкувати закономірність, що найбільше спільних голосувань у міського голови з депутатами з фракції “Солідарність”. Так найближчими друзями по голосуванню Віталія Кличка є:

  • Опадчий Ігор (фракція “Солідарність”, секретар постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики),
  • Банас Дмитро (фракція «Солідарність», член постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування),
  • Непоп Вячеслав (фракція «Солідарність» член постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування),
  • Росляков Віталій ( фракція «Солідарність» член постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування).

 

Важливо зазначити, що відсоток спільних голосувань не перевищує 15%.  Тоді як з іншими депутатами він коливається близько 10%. Мінімальне співпадіння в голосуваннях у Віталія Кличка в основному з депутатськими фракціями “Київська команда”, “Самопоміч” та позафракційними.

Отже, можна зробити висновок, що “близьких друзів” по голосуванню у Київського міського голови немає, але зі всіх наявних фракцій в Київській міській раді найбільше друзів у нього з фракції “Солідарність”.