Напередодні виборів спостерігається зростання креативу політичних партій, які є потенційними учасниками виборчого марафону, У Новограді-Волинському Житомирської області місцева організація «Об'єднання САМОПОМІЧ» ініціювала проект «Впевнена сім’я».

Оголошення про набір учасників опубліковане на сторінці «Об'єднання САМОПОМІЧ» в мережі Facebook. Також по місту 13 вересня роздавали листівки з інформацією про проект.

 

skrin Facebook

В тексті  оголошення зазначається: «У новому проекті «ВПЕВНЕНА СІМ'Я» Об'єднання САМОПОМІЧ Ви зможете отримати відповіді на питання: Як спланувати сімейний бюджет? Як економити 30% грошей? Як отримати гідну пенсію? Як забезпечити дітям вступ до ВНЗ? Як згладити наслідки можливих хвороб? Як прожити на 10 років більшого середнього? Як оптимально використовувати існуючі в Україні фінансові інструменти та законодавство? Як повернути сплачений податок з доходів фізичної особи? За бажанням, Ви зможете ділитися отриманою інформацією з друзями, родичами, знайомими, таким чином підвищуючи рівень фінансової грамотності людей. А грамотне і поінформоване суспільство завжди живе краще. Умови участі в програмі дізнавайтесь у координатора проекту за номером 0937395774».

lystivka Samopomochi

Lystivka

За вказаним номер розповіли, що зараз триває набір в групи, тренери – бізнесмени з Новограда-Волинського, курси безкоштовні. Проект придумала Новоград-Волинська міська організація «Об'єднання САМОПОМІЧ» і в інших містах області він не реалізовується.

Такі ініціативи політичних партій напередодні місцевих виборів не порушують Закон України «Про місцеві вибори». Однак, після офіційної реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, такі заходи можуть мати ознаки порушення Закону України «Про місцеві вибори», а саме п. 4 ст. 60: «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг. Забороняється укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду оплатних договорів на проведення передвиборної агітації».

І
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.