Про це журналісту видання «Точка Опори» повідомила голова Мелітопольської міської організації Комуністичної партії України Єлізавета Мамонова.

Рішення про об’єднання прийняв міський комітет партії недарма, адже за законом ця партіяне має права брати участь у виборах. Нині справа про заборону КПУ розглядається в окружному адміністративному суді міста Києва, тому комуністи вирішили не ризикувати. Деякі представники міської організації КПУ призупинили своє членство. Один з  них - Тарас Гєнов вирішив балотуватись у депутати Мелітопольської міської ради за виборчим списком міської організації партії «Наш край».

Нагадаємо, що відповідно до ст.12 Закону України «Про місцеві вибори» не може бути суб’єктом виборчого процесу місцева організація партії, щодо якої центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державної реєстрації юридичних осіб, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, громадських спілок, інших громадських формувань, прийнято у визначеному Кабінетом Міністрів України порядку рішення про невідповідність її або партії в цілому діяльності, найменування та/або символіки вимогамЗакону України"Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм
у Запорізькій області
380667404236
Катерина Коротченко,
Прес-секретар
380505006577
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.