Отримавши бюлетень на дільниці № 711061 195 ОВК, що в м. Черкаси, жінка привселюдно розірвала їх і намагалася вкинути до скриньок. Наразі причини такої поведінки та мету з’ясовують працівники міліції

Окрім того, у Черкаській області системно голосують по декілька осіб на дільницях. Зокрема, у Жашкові на ДВК № 170084 (198 ОВК) до кабінок заходять по двоє-троє виборців, зазирають один до одного, спілкуються. Спостерігачі ОПОРИ зауважують на цьому факті членам ДВК, проте ті зазвичай не реагують. Така ж ситуація і у інших дільницях області, наприклад, № 711005 м. Черкаси 194 ОВК.

IMG_20121028_112941_0

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.