У вівторок, 15 лютого, о 17:00, ініціатори Маніфесту прихильників виборчої реформи та координаційного Форуму проведуть відеобрифінг, що транслюватиметься на Facebook-сторінці та YouTube-каналі Громадянської мережі ОПОРА.

Спікерами заходу будуть (можливі зміни):

  • Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Клюжев, старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
  • Аліса Шушковська, Міжнародна фундація виборчих систем (IFES).

Під час брифінгу представники організаторів Форуму презентують результати роботи у перший день Форуму, зокрема напрацювання спільних підходів до захисту виборчої реформи.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА та Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) анонсували початок загальнонаціональної громадської кампанії на підтримку основних досягнень виборчої реформи. Перший етап — координаційний Форум прихильників виборчої реформи, який відбудеться 15 та 16 лютого. Захід покликаний сформувати спільні підходи та план дій щодо захисту здобутків 10-річної кампанії із запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Захід організовує Громадянська мережа ОПОРА разом з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади (GAC) та британської допомоги (UK aid) від уряду Великої Британії. Думки, висловлені на заході, належать авторам і не обов’язково відображають погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів, Міністерства міжнародних справ Канади чи Уряду Канади, та Уряду Великої Британії.