28 лютого 2022 року Україна підписала заявку на вступ до Європейського Союзу. 11 березня на позачерговому саміті ЄС дав на це згоду. Єврокомісія розробила опитувальник, який Україна (в тому числі експерти ОПОРИ) заповнила у рекордно стислі строки. Згодом Європейська комісія підготувала незалежний висновок (технічний документ) про те, чи готова Україна до членства, який ЄК має затвердити 17 червня. Дата наступного етапу розгляду української заявки зафіксована твердо — 23-24 червня, Саміт держав-членів ЄС. Це буде історичне рішення як для України, так і для Європейського Союзу. В дипломатичних кулуарах ЄС розгорнулися небечені за розмахом дискусії щодо майбутнього України, результат яких досі малопрогнозований.

Що відбувалося за останні місяці у питанні руху України до членства в ЄС? Чи виправданий публічний оптимізм української сторони? Які аргументи мають "україноскептики", чим їх переконати та як змістити баланс на користь України? До чого готуватися Україні після Саміту ЄС? Про це говоримо 15 червня в ефірі щотижневого онлайн-обговорення ОПОРА LIVE о 18:00.

Ведучі ефіру: 

  • Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;  
  • Олександр Неберикут, аналітик Громадянської мережі ОПОРА.

Запрошені гості: 

  • Ольга Стефанішина, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;
  • Олександр Сушко, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження», експерт у сфері міжнародних відносин і розвитку громадянського суспільства;
  • Марія Голуб, експертка з двосторонніх відносин Україна 
    ЄС, представниця Мережі захисту національних інтересів АНТС та International Center for Ukraine's victory.

Чекаємо на розмову в середу, 15 червня, о 18:00.

Обговорення транслюватиметься на сторінках ОПОРИ у Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora/posts/10158600214455108 та YouTube: https://youtu.be/NHQgJmqQ4jA (публічні посилання для поширення).

Приєднуйтеся!