Громадянська мережа ОПОРА звертається до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням прискорити погодження та прийняття відповідного проекту постанови щодо реалізації завдань та заходів, визначених Державним бюджетом та програмою «теплі кредити».

Державний бюджет на 2018 рік передбачає видатки на реалізацію програми «теплі кредити» у розмірі 400 млн грн, з яких майже 200 млн грн – для ОСББ. Однак сьогодні ні ОСББ, ні фізичні особи не можуть скористатися продуктами програми через відсутність порядку використання коштів у 2018 року.

Такий порядок затверджує Кабінет Міністрів України, проте документ перебуває лише на стадії погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади. Як свідчить практика, погодження таких проектів актів Уряду відбувається досить повільно.

Громадянська мережа ОПОРА закликає Голову Держенергоефективності та Прем’єр-міністра України прискорити погодження проекту постанови та забезпечити її прийняття. Враховуючи той факт, що питання енергоефективності у житловому фонді є одним із пріоритетів Уряду, а також напружену ситуацію з монетизацією субсидій на житлово-комунальні послуги, що безпосередньо залежить від зменшення рівня споживання енергетичних ресурсів, сподіваємося, це станеться якнайшвидше.

За коментарями звертайтесь:
прес-секретар
житлово-комунальних та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Богдан Горобчук
тел.: +38 063 291 85 84