Під час спостереження за проведенням голосування та підрахунком голосів спостерігачами ОПОРИ, які працювали у Івано-Франківській області, було зафіксовані порушення переважно процедурного характеру. Але кількість і характер порушень не становили загрози для організації процесу голосування, не мали ознак масовості та були такими, що не могли вплинути на результати волевиявлення виборців.

 

Координатор Громадянської мережі «ОПОРА» на Івано-Франківщині, зазначив: «Вибори на Прикарпатті відбулися чесно та демократично і відповідають міжнародним стандартам організації виборчого процесу. Ці вибори – одні з найкращих в Івано-Франківській області, за якими спостерігала ОПОРА, з точки зору організаційної підготовки та дотримання законодавства. 

Порушень було мало, скарг та актів – мінімум. Усі непорозуміння, які виникали на Прикарпатті між спостерігачами та членами ДВК вдавалося вирішити оперативно. Вибори на Прикарпатті відбулися відповідно до законодавства та міжнародних демократичних стандартів, всі кандидати перебували в рівних умовах, результат підрахунку є чесним, а порушень, які б вплинули на остаточний результат виборів, не зафіксовано».
 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.