Кримський парламент звернувся до Віктора Януковича відновити громадський порядок і, якщо цього потребує ситуація, не зупинятися перед введенням надзвичайного стану. Таке звернення було прийняте на позачерговому пленарному засіданні сесії Верховної Ради АРК. За прийняття документа проголосували 76 депутатів.

У зверненні до Президента України кримські депутати зазначають, що «ті наші співгромадяни, на яких тримається стабільність країни, які забезпечують її життєздатність і безпеку, не мітингують на «київських майданах».

Також депутати досить різко і упереджено висловились у заяві, закликаючи владу не допустити «реваншу збанкрутілих політичних сил», які «глумляться над святими почуттями ветеранів Великої Вітчизняної війни та їхніх нащадків», по-блюзнірськи спотворюючи слова воістину народної пісні «День Перемоги».

У зверненні наголошено на тому, що ніхто не має права «безкарно порушувати громадський порядок, здійснювати агресивні дії по відношенню до представників правоохоронних органів», захоплювати адміністративні будівлі.

«Якщо подібні дії оперативно і жорстко не будуть присічені, Україна зануриться в хаос, життя і безпека наших громадян опиняться під реальною загрозою», - вважають депутати.

Парламентарі Криму закликали Віктора Януковича вжити всіх доступних заходів для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед введенням надзвичайного стану.

У зверненні депутати запевнили, що кримчани всіляко підтримають зусилля Президента щодо стабілізації політичного становища і відновлення громадського порядку.

Обращение ВР АРК. Об обращении Верховной Рады Автономной Республики Крым к Президенту Украины Януковичу В.Ф.