15 січня спостерігачі ОПОРИ у Чернігівські області викликали поліцію та склали дві заяви, одна з яких щодо порушення правил передвиборної агітації з боку кандидата на пост Президента Андрія Садового. Білборд розміщений у Чернігові по вулиці 77-ї Гвардійської Дивізії поблизу зупинки громадського транспорту «Ялівщина».

4ernihiv 2019 01 17 Borg Sadovyj24ernihiv 2019 01 17 Borg Sadovyj4

Іншу заяву представники ОПОРИ склали із переліком місцезнаходжень в обласному центрі низки рекламних щитів з подібними порушеннями, без вихідних даних. На жодному з них немає інформації про установу, що здійснила друк, даних про тираж та про осіб, відповідальних за випуск, як того вимагає частина 3 статті 59 Закону «Про вибори Президента України».

4ernihiv 2019 01 17 Borg Sadovyj1 1

За словами координаторки спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області:

«Ми викликали поліцію і склали дві заяви із детальним інформуванням правоохоронців про ймовірні ознаки порушення Закону. Надалі відстежуватимемо роботу з документами, починаючи від внесення їх до Єдиного реєстру досудових розслідувань і до оприлюднення  результатів».

Наступного дня речниця Чернігівського міського відділу поліції Юлія Ковтун прокоментувала звернення ОПОРИ:

«До нас надійшло повідомлення про те, що рекламні борди одного з кандидатів в Президенти надруковані без вихідних даних. Поліція перевіряє цю інформацію. Якщо це справді так, ми будемо звертатися до власників та замовників бордів. За виготовлення та розповсюдження таких матеріалів передбачена відповідальність: згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення максимальний штраф за виготовлення становить 1190 гривень, за розповсюдження - 510 гривень».   

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)