24 грудня відбудуться перші місцеві вибори у чотирьох об’єднаних територіальних громадах Чернігівської області, на яких обиратимуть депутатів та голів місцевих рад. Про це постановила Центральна виборча комісія на своєму засіданні  12 жовтня 2017 року.

Зокрема, вибори пройдуть у:

- Варвинській селищній об’єднаній  громаді, до складу якої увійдуть вісім населених пунктів;

- Височанській сільській об’єднаній територіальній громаді, яка включатиме 15 населених пунктів,

- Городнянській міській об'єднаній територіальній громаді в складі 15 населених пунктів.

- Липовицькій об'єднаній територіальній громаді, яка налічуватиме 10 населених пунктів,

4 листопада розпочався виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Згідно з Календарним планом, до 11 листопада включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад. До 13 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

Загалом,  24 грудня вибори пройдуть у 49 об’єднаних територіальних громадах (5 міських, 15 селищних,  29 сільських ОТГ) 17 областей України. За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тис. виборців. Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів становить 10 млн 805 тис. 800 гривень.

Нагадаємо, 29 жовтня 2017 року відбулись перші місцеві вибори у 14 об'єднаних територіальних громадах Чернігівської області.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)