На Херсонщині 16 січня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували агітаційні матеріали потенційного кандидата в Президенти, лідера партії «Розумна сила» Олександра Соловйова в приміщенні Великокопанівської сільської ради.

17 01 2019 Khersonshina agitasia v silradi 117 01 2019 Khersonshina agitasia v silradi 2

Як прокоментувала голова Великокопанівської ОТГ Валентина Костенко, місце, де знаходився агітаційний буклет – це стіл для оголошень, де установи, організації і банки мають право залишати свою інформацію.

«Звісно, ми знаємо, що в стінах адмінбудівлі сільської ради забороняється ведення агітації. В майбутньому будемо більш детальніше звертати увагу на подібні випадки. Агітаційну роботу в приміщенні сільської ради жодні політичні сили не проводили», – запевнила голова Великокопанівської ОТГ.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, агітаційні буклети зі столу для оголошень одразу прибрали.

На сьогоднішній день Олександр Соловйов не зареєстрований кандидатом на посаду Президента. Відтак в силу вимог ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» немає підстав вважати вказані плакати агітаційними друкованими матеріалами кандидата в Президенти.

ОПОРА нагадує, що згідно з ч. 20 ст. 64 Закону України «Про Президента України» забороняється використання приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування для проведення заходів передвиборної агітації. Відповідно до ч. 21 ст. 64 цього Закону забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)