На Херсонщині розпочалися масові привітання від представників політичних партій та потенційних кандидатів у народні депутати з новорічними святами. Серед подарунків – іграшки, книжки та солодощі для дітей, миючі засоби, продуктові набори для дорослих. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Приводом привітати виборців скористались лідери по благодійності згідно моніторингу ОПОРИ в Херсонській області – потенційні кандидати на парламентські вибори Юрій Рожков, Василь Зеленчук та Євген Рищук, Ігор Колихаєв.

14 грудня під час свого звіту депутат обласної ради від «БПП «Солідарність» Юрій Рожков, відомий своїми благодійними активностями в межах 182-го виборчого округу, привітав присутніх херсонців з прийдешнім Новим роком. Він дарував рідке мило Clime, яке виробляє його підприємство.

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist1

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist2

Новорічне свято для дітей влаштував благодійний фонд Василя Зеленчука – першого заступника голови облради та очільника окружного штабу ВО «Батьківщина», який раніше відзначився благодійними ляльковими виставами на території 186-го округу.  26 грудня свято відбулося в селищі міського типу Брилівка Олешківського району, 27 грудня – в селищі Лазурне Скадовського району області. Діти отримали книжку-розмальовку з символікою благодійного фонду Зеленчука.

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist3

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist4

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist5

Не залишився осторонь й благодійний фонд депутата обласної ради та заступника голови Херсонської облдержадміністрації Євгена Рищука, який привітав з новорічними святами підопічних Олешківського районного територіального центру соціального обслуговування, подарувавши 157 продуктових наборів. Нагадаємо, що БФ Рищука також проводить в селах безкоштовне медичне обстеження та роздає подарунки. А в попередніх публікаціях у коментарі ОПОРІ Євген Рищук підтвердив інформацію про те, що він буде балотуватися на виборах Верховної Ради по 186 округу від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist6

А за ініціативи благодійного фонду депутата облради Ігоря Колихаєва сувеніри, подарунки та солодощі до свят отримали  понад 16 тисяч дітей в області.

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist7

Також зі святами мешканців Херсонщини привітали осередки деяких партій.

27 грудня з новорічними святами херсонців вітала обласна організація ВО «Батьківщина». Разом з партійними газетами херсонцям роздавали сувеніри у вигляді янголів та привітання від Юлії Тимошенко з Новим роком. Акцію підтримала й районна організація партії в селищі міського типу Каланчак.

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist8

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist9

Районна організація Радикальної партії Олега Ляшка у місті Берислав Херсонської області 26 грудня привітала місцевих дітей  з малозабезпечених сімей зі святами. Окрім  розважальної програми, голова Бериславської Радикальної партії Наталія Таран подарувала дітям новорічні пакунки з солодощами.

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist10

Районна організація партії «Основа» в місті Генічеськ 21 грудня привітала зі святами вихованців дошкільного підрозділу НВК «Генічеська школа І- ІІІ ступенів № 3 – дошкільний навчальний заклад», подарувавши солодощі, фрукти, іграшки, спортивне обладнання.

29 12 2018 Kherson novorochna blagodinist11

Координатор довготермінового спостереження Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області зазначив, що під час виборчого процесу така діяльність може бути оцінена як непрямий підкуп виборців. Крім того, дочасна благодійна активність з прив'язкою до певних партій та персоналій створює нерівні умови для інших кандидатів, які розпочнуть свою агітаційну діяльність після офіційного старту виборчої кампанії.