Депутат Херсонської обласної ради від «Опозиційного блоку» Павло Філіпчук використовує шкільні автобуси, придбані за рахунок субвенції з державного бюджету, для власного піару. Про це повідомили спостерігачі ОПОРИ.

14 грудня відбулася сесія Херсонської обласної ради, на якій депутати прийняли рішення щодо передачі навчальним закладам регіону майна, придбаного за рахунок субвенції з державного бюджету.

«Облрада затвердила передачу 8 спеціалізованих автобусів для перевезення школярів. Транспортні засоби «Богдан-А22412», вартістю 1795500 гривень, кожен отримають сільські та селищні ради, школи та комунальні установи, які обслуговують заклади освіти», – зазначено на сайті облради.

23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah

Цього ж дня депутат Павло Філіпчук розмістив з цього приводу пост на своїй сторінці в Фейсбук.

23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah 2

А наступного тижня той самий текст з’явився в районній пресі – в газетах «Каховська зоря» №51 (Каховський район), «Червоний промінь» №51 (Нижньосірогозький район), «Нове життя» №50 (Іванівський район), «Трудова слава» (Новотроїцький район) №51.

23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah 3

 23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah 4

 23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah 5

 23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah 6

Окрім випадку з автобусами, депутат облради Павло Філіпчук використовував для власного піару придбання за рахунок державної субвенції житла для дітей-сиріт.

«Нам нарешті вдалося вирішити дуже важливе питання, яке стосується каховських дітей-сиріт, а саме, виділення грошей для забезпечення цих дітей власним житлом», – написав депутат на своїй сторінці в Фейсбук.

23 12 2018 Khersonshina piar na subvenciah 7

За словами координатора довготермінового спостереження Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області, Павло Філіпчук протягом листопада-грудня цього року активізував свою діяльність в межах виборчого округу №185, центром якого є місто Каховка. Депутат облради відкрив громадські приймальні в районах, у пресі було зафіксовано декілька хвиль матеріалів про нього, що можуть мати ознаки замовності. Тому є підстави вважати, що він готується до парламентських виборів у 2019 році.

«На жаль, для депутатів обласної ради, які є потенційними кандидатами в народні депутати, практика використання бюджетних коштів для власного піару та дочасної агітації є досить поширеною. А це створює нерівні умови для інших кандидатів у народні обранці, які розпочнуть свою агітаційну діяльність відповідно до законодавства – після реєстрації», – зазначив координатор.